En Sıcak Konular

Özal suikastının ardındaki isim...

21 Eylül 2010 09:38 tsi
Özal suikastının ardındaki isim... MGK eski Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun adı Özal'a yönelik suikast olayında adı geçti.

Korkut Özal'ın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la ilgili "Ergenekon öldürdü" iddiasının ardından oğul Ahmet Özal da babasına 22 yıl önce yapılan suikast girişiminin ardında dönemin MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun olduğunu iddia etti.

Ahmet Özal "Babam ülke karışmasın" diye suikastin ardındaki isimleri açıklamadı. Bu isimlerin hepsi Emniyet ve MİT'in arşivlerinde var. Arşivler açılsın" çağrısı yaptı.

Ahmet Özal Habertürk'e şok iddialarda bulundu. Tülay Şubatlı'ya çarpıcı açıklamalarda bulunan Özal, Yirmibeşoğlu'nun aynı zamanda eski JİTEM Başkanı olduğunu savundu.

OLAYIN ÜZERİNE GİTME

Soruşturmayı yürüten Savcı Uğur Tönük ile yıllar önce görüştüğünü belirten Özal, Yirmibeşoğlu Paşa'nın kendisine bu konunun üzerine fazla gitme dediğini söyledi.

Eski Özel Harp Dairesi Başkanı emekli orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu Haziran 1988'de meydana gelen suikastin ardından soruşurmayı engellediği iddia edilmişti. Aynı yıl MGK Genel Sekreteri olan Yirmibeşoğlu 1 yıl sonra Özal tarafından emekli edilmişti.

Yirmibeşoğlu'nun 6-7 Eylül 1955'te yaşanan Rumların ev ve işyerlerinin yağmalandığı, 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarda da adı geçti. Gazeteci Fatih Güllapoğlu, "Tanksız topsuz harekat" adlı kitabında, Özel Harpçi, Sabri Yirmibeşoğlu'nun görüşlerine yer verdi.

6-7 EYLÜL OLAYLARI

Kitapta röportajın bir yerinde Yirmibeşoğlu'nun "6-7 Eylül de bir Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenmeydi. Amacına da ulaştı. Sorarım size? Bu muhteşem bir örgütlenme değil miydi?" sözleri büyük yankı uyandırdı. Ancak Yirmibeşoğlu kitapta kendisine ait olan sözleri inkar etti.

Akşam



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,997 µs