En Sıcak Konular

Önder gitsin, Kemal kalsın

21 Eylül 2010 08:36 tsi
Önder gitsin, Kemal kalsın Koltuğunu kaybetmesinin sorumlusu olarak gördüğü Önder Sav'ı hedef alan Baykal'ın yakınlarına, "Önder gitsin, Kemal kalsın" dediği belirtiliyor. Kurultayın gündeme getirilmesinin nedeni de Sav ve ekibini tasfiye etmek.

Yeni Şafak gazetesinden Yusuf Çelebi'nin haberine göre, Deniz Baykal'ın kurultay çağrısını duymazdan gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Almanya'dan döndükten sonra toplanacak MYK'da yeni yol haritasını çizecek. Yakınlarına Genel Sekreter Önder Sav ve ekibi tarafından kuşatıldığı itirafında bulunan Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i biraz daha öne çıkarması bekleniyor.

MAHKEME RESTİ

Baykal'ın çekirdek kadrosunda yer alan Yılmaz Ateş'in "tüzük mahkemeye götürülebilir" açıklamasının da Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirmek için yapıldığı dile getiriliyor. Buna göre Kılıçdaroğlu da mahkemeye gerek kalmadan partiyi tüzüklü kurultaya götürüp Parti Meclisi'ni yeniden şekillendirebilir. Sav ile ona yakınlığıyla bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ise tüzüklü kurultay yapmanın 4 ay süreceğini söyleyerek Kılıçdaroğlu'nu vazgeçirmeye çalışıyor. Halk Tv'de de önceki gün açıklamada bulunan Okay, "Parti kurultaya sokulursa bu süreç 4 ayda tamamlanır" iddiasında bulundu. CHP'de olağanüstü kurultaya gitmek için delegenin 5'te birinin imzası yeterli. Bu durumda Kılıçdaroğlu'nun istemesi durumunda olağanüstü tüzük kurultayının toplanmasının önünde engel bulunmuyor.

BEKLENTİM YOK

Kılıçdaroğlu'nu 12 Eylül referandumundan önce tüzük kurultayı yapması konusunda uyaran Baykal'ın "Kurultaya git. Bizim bir beklentimiz yok" dediği konuşuluyor. Sav'ın partiden uzaklaştırılmasını isteyen Baykal'ın kendine yakın milletvekillerine "Önder gitsin, Kemal kalsın" dediği belirtiliyor.

Schulz'la ikinci görüşme

Kılıçdaroğlu, geçen hafta Brüksel'de görüştüğü Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi ve AP Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ile dün Berlin'de ikinci kez biraraya geldi. Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra iki sosyal demokrat parti olarak daha iyi bir işbirliği gerçekleştireceğiz" dedi.



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs