En Sıcak Konular

Terör örgütüne destek vermeyin

20 Eylül 2010 08:22 tsi
Terör örgütüne destek vermeyin  
BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarına başlamadan önce terör konusunda önemli mesajlar verdi.

New York programını takip eden Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Gül, Ankara'da dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan terör zirvesini değerlendirdi. Gül, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararı için 'sözüm ona' dedi ve ekledi: "Olaylar oldu. Teyakkuz halinde bulunmak her devletin görevidir. Bugünler önemli. Önemli bir periyottan geçiyoruz." 'Terör eylemleri artabilir mi?' sorusuna Gül, terörün hiçbir kuralı, hiçbir ahlakı olmadığını ifade ederek, "Türkiye'nin her an teyakkuzda bulunması gerekiyor. Üç kişilik bir terör örgütü bile olsa, acımasızlığını kanıtlamışsa teyakkuzda olmak gerekir. O yüzden (dün Ankara'daki) koordinasyon toplantısı doğrudur." karşılığını verdi.

"Referandum önemli değil, (PKK'nın eylemsizlik kararının sona erdiği) 21 Eylül önemli." diyen politikacılar olduğunu hatırlatan Gül, son şiddet olaylarını ima ederek, "Öyle olmadığı görüldü." dedi. "Hiç kimse yanlışa destek vermesin." diyen Gül, "Türkiye herkesin. Önemli olan, şikâyetleri, problemleri aşma kararlılığı var mı, yok mu? Türkiye bundan 5, 10, 15 sene öncesi değil. Özellikle bölgedeki vatandaşlara seslenmek istiyorum: Yanlışlara hiçbir zaman destek vermemek gerekir. Terör örgütüne destek vermemek gerekir. Böylelikle reformları da, yatırımları da engellemiş oluyoruz." ifadelerini kullandı. Terörün yatırımları engellediğini anlatan Cumhurbaşkanı, Diyarbakır'ı örnek göstererek şöyle konuştu: "Halbuki, Diyarbakır tarihi ve büyük şehir. Yatırım gelmesi lazım. Böyle bir ortamda yatırım olmuyor. Büyük Türk şirketleri Kuzey Irak'a gidiyor, büyük yatırımlar yapıyorlar, kendi ülkemizdeki bazı şehirlere gidemiyorlar. Yani yatırım hesabı yapamıyorlar. Bunun hiçbir faydası yok. Her şeyi geciktirir. Kan ve gözyaşı her şeyi engelliyor." Terör örgütü mensupları ve sempatizanlarının faaliyetlerinden devletin haberdar olduğunu söyleyen Gül, "Terör örgütünün nelerin içinde olduğunu biliyoruz; istihbarat teşkilatımız var. Bazen insanların dışarıda ya da basın toplantısında ne diyeceklerini önceden biliyoruz. Terör örgütünün açık, gizli, pek çok hesabı var. Terör örgütü kendilerine göre safhalar ilan ediyor. Sıkışıklığını aşmak için kendine güç vehmediyor. Tabii bunlara karşı tedbirler alınıyor. Dünkü zirve bu konulardaki önlemleri gözden geçirmek ve konjonktürel ayarlama için yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreteri'nden Türkiye'ye övgü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yoğun temas trafiğine BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile başladı. Gül, önceki akşam Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan tarafından onuruna verilen özel yemekte Ban ile bir araya geldi. Sıcak ortamda geçen sohbette siyasi konulardan daha çok sosyal konular konuşuldu. Ban Ki-moon, Türkiye'nin küresel ağırlığı ve bölgede oynadığı role vurgu yaptı. Genel Sekreter, "Türkiye, içinde bulunduğu bölgeler için ilham kaynağı." dedi. Cumhurbaşkanı Gül de "İşte biz de bunu yapmaya çalışıyoruz." diye karşılık verdi. Ban Ki-moon, 'Katibim' (Üsküdar'a Giderken) şarkısından bir bölüm okudu ve, "Bu şarkıyı her Koreli bilir, özellikle benim neslimin ezberindedir." dedi. Cumhurbaşkanı Gül de Türk halkı için Kore'nin özel önemi olduğunu anlatırken, "Türkiye'de her köyde bir Koreli vardır. Kore Savaşı'na katılan gazilere bizde 'Koreli' derler. İsimleriyle değil, Koreli diye hitap edilir." dedi. 
 
Zaman



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs