En Sıcak Konular

Alperenlerden 12 Eylül'e Dalton kıyafetli suç duyurusu

17 Eylül 2010 20:01 tsi
Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, 12 Eylül askeri darbesinden sorumlu tuttukları Kenan Evren ve paşalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üzerlerine Dalton Kardeşlerin cezaevi kıyafetlerini giyip adliye önüne gelen grup, tepkilerini dile getirdi. Açıklamaya, 12 Eylül'de ceza evinde yatıp işkence gördüğünü belirten isimler de destek verdi.

Sultanahmet Adliyesi önüne gelen grup adına konuşan İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Güven Hızarcı, 12 Eylül askeri darbesinden sorumlu tuttukları Kenan Evren ve paşalar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Özellikle referandum sonrasında milli bir müsabaka kazanıldığını belirten Hızarcı, "Bu sayfanın gururla yeniden yazılma imkanı doğdu. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapan zamane Dalton Kardeşlere müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Hızarcı, 1980 döneminin mağdurlarının hukuki statülerini iadesi için infaz kanunlarında gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ettiklerini belirtti. 1980 darbesinin ardından yıllarca ceza evinde yatan Osman Tüfekçi, Ramazan Özalp, Mehmet İlhan ve Selim Çoraklı da eyleme destek vererek, darbeyi gerçekleştiren generallerin bir an önce yargılanmasını beklediklerini ifade etti.

Açıklamaya katılımıyla destek veren Osman Tüfekçi de, "Ülkücülerin o dönemde kendi adına mücadele etmiş devrimcilerin askeri mahkemelerde yargılanarak aldıkları cezaların 12 eylül referandumunda bunu ilgilendiren kanunla yok sayılmasını istiyoruz. Halen yatan ülkücü arkadaşlarımızın yeni düzenlemelerle serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu madden dolayı yüzlerce arkadaşımızın kaçak dolaştığını biliyoruz. Bu kararların 12 eylül sonrası alınan vesayet sistemiyle alınan kara kararların yok sayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

12 Eylül'de 15 sene ceza evinde yatan Ramazan Özalp, Mamak'ta 3 arkadaşının işkenceden öldüğünü ve bir arkadaşının da sabah namazından sonra silah dipçiği ve copla öldürüldüğünü söyledi. Özalp, Referandumdan sonra değişen geçici 15. Maddeyle birlikte 12 Eylül sorumlularına dava açılmasını istediklerini belirtti.

"Ben 16 yaşında Mamak'ta hapiste idim o dönemin şartları Hitlerinkinden daha sapıktı, daha zalimceydi daha manyakcaydı" diyen Mehmet İlhan, bunları yapan manyaklardan hesaplarının sorulmasını istediğini ifade etti.

1980 döneminde yazdığı 2 buçuk sayfa yazı yüzünden 5 yıla yakın hapis yattığını aktaran Selim Çoraklı ise 12 eylül vesayetinin artık kalkması gerektiğini ifade etti. Çoraklı, "Bundan sonra darbecileri görmek istemiyoruz. İnsanların hak ve hürriyetlerin alabildiğine geniş olan bir ülkede yaşamak istiyoruz. Hükümetten herkesin fikrini rahatlıkla savunacağı bir sistem bir anayasa istiyorum.

cihan



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs