En Sıcak Konular

Sahte güneş gözlükleri göze büyük zarar veriyor

17 Eylül 2010 19:25 tsi
Yakıcı güneş ve sıcaklıklar sebebiyle halk arasında güneş gözlüğü kullanımı gittikçe artarken, uzmanlar kalitesiz gözlüklerin zararlarına dikkat çekiyor.

Hangi tür malzemeden yapıldığı ve içinde ne tür kimyasal maddelerin bulunduğu bilinmeyen sahte güneş gözlüklerinin, göz sağlığına kalıcı zararlar verdiğini ifade eden uzmanlar, bu tür güneş gözlüklerinin kullanılmamasını öneriyor.

Gözlerde yanma ve kaşınma gibi rahatsızlıklardan dolayı son iki ayda çeşitli hastanelere çok sayıda vatandaşın başvurduğunu söyleyen Optisyen Menekşe Dumlupınar, sahte güneş gözlüklerinin renginden dolayı gözbebeğinin fazla büyümesine neden olduğunu kaydetti.

Güneş gözlüğü alınmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçilmesi gerektiğinin altını çizen Optisyen Dumlupınar, genellikle Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen ve çok ucuz fiyatlarla satışa sunulan sahte güneş gözlüklerinin, düşük kaliteli camlardan imal edilmeleri sebebiyle ileri yaşlarda katarakt ve glokom gibi göz hastalıklarına yol açtığını belirtti.

Alınan güneş gözlüğünün mutlaka garantili olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Dumlupınar, "Güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü takmalı. Ancak piyasada bulunan kalitesiz güneş gözlükleri, göz sağlığına ciddi zararlar veriyor. Rastgele alınan güneş gözlükleri, kısa süreli rahatlık verebilir ama gözleri zararlı ışınlardan korumadığı gibi gözde derin yaralar açabilir. Numaralı olarak satılan kalitesiz gözlükler ise göz rahatsızlıklarının ilerlemesini sağlar. Kullanılacak gözlüklerin belirli bir standardı ve kalite belgesi olması gerekir. Bunlara dikkat edilirse bir problem olmaz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,471 µs