En Sıcak Konular

CHP'de toplu istifa şoku

17 Eylül 2010 16:43 tsi
260 arkadaşıyla birlikte istifa dilekçesini sundu!

CHP'nin Kocaeli'deki önde gelen isimlerinden İlhami Sarıtoprak, 25 yıldır mensubu olduğu partisinden istifa edeceğini açıkladı. Partinin birçok kademesinde görev alan ve son olarak Gebze ve Kocaeli Kongre Delegesi olan Sarıtoprak, parti içi antidemokratik işleyiş ve genel politikalardan rahatsızlık duyduğunu belirterek 260CHPüyesiyle birlikte istifa dilekçelerini sunduklarını söyledi.

12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Sarıtoprak, CHP'ye istifasını sunduğunu açıkladı. CHPAnkarakurultay delegeliği, il ve ilçe yönetim kurulu üyelikleri yapan, CHP'nin önceki genel başkanı Deniz Baykal'a sunduğu 'Güney Doğu ve Türkiye Sorunları' raporu ile tanınan Gebzeli işadamı İlhami Sarıtoprak, siyaseti ülkesine hizmet için yaptığını, CHP'de hizmet etmek için ortam kalmadığını söyledi. "Artık CHP'de ne ülkeme ne de partime faydalı olamam. En iyi karar, istifa etmemdir." diyen Sarıtoprak, istifa dilekçesinde "Gelinen noktada, parti içi antidemokratik işleyiş ve genel politikalardan rahatsızlık duyduğum, il ve ilçemizde parti içinde yapılan haksız ve keyfi uygulamalardan büyük üzüntü duyduğumu, ayrıca belirtmek isterim." dedi.

Dilekçesinde partisinden ayrı düştüğünü belirten Sarıtoprak şu ifadelere yer verdi: "Son anayasa paketi ve referandum sürecinde partimden ayrı düştüm. Ülkemin çıkarları benim ve Cumhuriyet Halk Partisinin çıkarlarının üzerinde olduğuna inandığım için düşüncem gereği sivil anayasa paketini destekledim. Vicdanım rahat ve huzurluyum.Gelinen noktada 25 yıldır üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ediyorum. Uzun süreden beri parti il ve ilçe yönetimlerinde, kurultay delegeliğinde milletvekili adaylık döneminde bana destek veren bütün arkadaşlarıma, birlikte siyaset yaptığım ekip arkadaşlarıma minnettarım. Herkese başarılar diliyorum"

CHP'de kimseye kırgın olmadığını vurgulayan Sarıtoprak, "İstanbul ve Gebze bölgesinde yatırımlarım var. Bundan sonra biraz daha işyerime ağırlık vereceğim. Allah herkesin yolunu açık etsin. Siyasi hayatımda bana destek veren, benim yanımda yürüyen tüm gönül dostlarıma da teşekkür ediyorum." dedi.

Sarıtoprak, 260 arkadaşıyla birlikte istifa dilekçesini sunduktan sonra CHP eski Genel BaşkanıDeniz Baykaltarafından telefonla arandığını söyledi. Baykal'ın istifa etmemesi için kendisini ikna etmeye çalıştığını ifade eden Sarıtoprak ancak bu konuda kararlı olduğunu söylediğini aktardı. 

CİHAN



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs