En Sıcak Konular

Gül'den 'başkanlık sistemi' açıklaması

17 Eylül 2010 16:03 tsi
Gül'den 'başkanlık sistemi' açıklaması Cumhurbaşkanı Gül, başkanlık sistemi konusunda sorulan soruya "gündemimizde daha önemli konular var" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'ye hareketi öncesiAtatürkHavalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Bugün Hakkari'de meydana gelen patlamaya değinen Gül, "Olaylarda yaralanan polislerimiz var. Hepsine acil şifalar diliyorum" dedi.

Gül daha sonra dün Hakkari'deki patlamayla ilgili soruyu yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Terör örgütünün siciline bakarsanız bu tip olaylar vardır. Ve terör örgütünün sicili bu tip olaylarla doludur.
Eğer sivillerden gelecek tepkilerden utanır ve korkarlarsa bunu kabul etmezler ve "bunu devlet yaptı" diyerek suçu devlete atarlar" dedi.

Gül örnek olarak Diyarbakır'da geçtiğimiz senelerde bir dershane önünde meydana gelen patlamayı göstererek, "Dershane önünde yaptıkları önünde ve çok sayıda öğrencinin öldüğü olayı devlete atmışlardı ve nerdeyse inandırmışlardır" diye konuştu.

Savcılığın soruşturmasının devam ettiğini belirten Gül, "Mayınlar dünyada ordulara bile yasaklanmıştır, terör örgütünün nasıl mayın kullandığını ve sivillere karşı neler yaptığınıİstanbulve Ankara'daki olaylardan da hatırlarsanız. Bu olayın da hiç değilse bazı ön tahminlerini yaparsınız. Ama halktan ve uluslararası camiadan görecekleri tepkiden dolayı ve hemen bir suçlu bulurlar ve o suçlu da devlet derler" ifadesini kullandı.

Gül, bir basın mensubunun başkanlık sistemiyle ilgili sorusunu da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'de herşey tartışılıyor, bunlar da tartışılıyor. Bu tartışmalar hep yapılacak. Ancak Türkiye'nin gündeminde bunlar yok. Belki tatlı geliyor ve bazıları kolay konuşuyor ancak Türkiye'nin gündeminde bu yok. Bu tür konular tartışılabilir ve tabi ki avantaj ve dezavantajları da tartışılabilir. Böyle büyük meseleler TBMM ve halkın kararı ile verilebilir" diye konuştu



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,039 µs