En Sıcak Konular

CHP'li Kart, 'komitacı' sözünün arkasında durdu

17 Eylül 2010 13:52 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde, parti yönetimi için 'komitacı' tartışması başlatan Konya Milletvekili Atilla Kart, bu yöndeki ifadelerine açıklık getirdi. Kart, komitacılık kavramını "Nitelikli olan örgütlere sahip çıkmamak ve parti içi dar kadrocu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde Hrant Dink'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nde yargılanmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Kart, gündemle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Kart, bugün basında yer alan Önder Sav'ı komitacılıkla suçladığı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Ben bu açıklamamın arkasında duruyorum. Ben bunları 8 yıldır söylüyorum. Kongre ortamlarında söylüyorum. Kimseyi kişisel olarak hedef almadığımı da belirtmek istiyorum. Şunu söylemek istiyorum. CHP'nin nitelikli olmayan örgüt yapısına sahip çıkmak, bana yakın olsun da kim olursa olsun temsil keyfiyeti olmayanlara kişisel ve siyasi gerekçelerle sahip çıkmanın yanlışlığını anlatıyorum. Bir kişiye yükleyemezsiniz. Bu siyasetti bir hasta anlayıştır. Beni bu tür tuzakların içine çekemezsiniz. CHP'li kimliğimi hiçbir zaman kaybetmem. Nitelikli olan kadrolara sahip çıkmamak, bütün organlara açmamak kadroculuk anlamında söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'li Atilla Kart, "Açıklamalarınıza Tepki geldi mi?" şeklindeki bir soruya, "Çok yönlü değerlendirmeler geldi." demekle yetindi. Kart, bu tür konuları kamuoyu önünde tartışmaya meraklı olmadığını, ancak yeri geldiği ve ihtiyaç olduğu için bunları dile getirdiğini kaydetti.

Medyada kendisi hakkında "Baykalcı" nitelemesinin yapıldığını, bunun doğru olmadığını iddia eden Kart, "Ben Baykalcı değilim, hiçbir zaman da Baykalcı olmadım. Hiç kimsenin adamı olmadım. Ben CHP'liyim. Hiçbir grubun veya kişinin adamı olmadım. Sayın Baykal, bir dönem benim genel başkanımdı elbette ki saygı duydum. Tıpkı bugün Kemal Kılıçdaroğlu'na duyduğum saygı gibi." dedi.

Kart, tüzük tartışmalarına ilişkin ise "Aslında o tüzük değişikliğinin de hayata geçmesi kanısındayım. Bunların partinin yetkili organlarında tartışılması gerekir." şeklinde konuştu. Kart, CHP'nin her yeni lider ve kadro çıkarabilme potansiyeline sahip olduğunu savundu.

Kart, Hakkâri'de meydana gelen patlamaya ilişkin olarak ise şunları söyledi: "Terörün bitmesini dış dinamikler var. Devletin istihbarat örgütleri bu noktada her halde acaba üstlerine düşen görevi hakkı ile yerine getiriyorlar mı? Bütün bunları değerlendirmek gerekir."

cihan



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs