En Sıcak Konular

Pazar günü yeniden referanduma gidecekler

17 Eylül 2010 12:21 tsi
Bolu'da, Karaköy Köyü 19 Eylül Pazar günü referanduma gidecek. Vatandaşlar kullanacakları oylarla ya Karaköy Köyü'nün mahalle olmasına ya da köy olarak kalmasına karar verecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da referandum öncesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Yılmaz, toplantıda, Karaköy Köyü'nün belediye sınırlarına dahil olmasıyla birlikte elde edilecek kazanımları anlattı.

Yılmaz, bu konu üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığının altını çizdi. Yılmaz, Bolu'yu daha yaşanabilir bir hale getirmek ve gelecek nesillere modern bir kent bırakmak için bu çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Yılmaz, "Bolu, doğası ile Allah'ın bize verdiği güzel bir yer. Biz de bu doğal güzelliklerin şehir merkezi ile bütünleşmesini istiyoruz." dedi.


"BELEDİYE OLURSANIZ HİZMET GELİR"

"Köy olarak kalırsanız bir şey değişmez ama belediye olursanız hizmet gelebilir" diyen Başkan Yılmaz, bazı çevreler tarafından dile getirilen "Mahalle olursanız çok şey kaybedersiniz, hayvancılık ve benzeri gibi şeyler yapamazsınız" söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Daha önce köy olup mahalle vasfına geçen yerlerde hiçbir sorun yaşanmadığını, Karaköy halkından bir endişeleri varsa buraları araştırmalarını isteyen Başkan Yılmaz, "Belediyemize yeni katılan mahallelerimiz hiçbir şey kaybetmediler. Hayvancılıklarını da yapıyorlar, tarımla da uğraşıyorlar. Sizler rahat olun." diye konuştu.

Alaaddin Yılmaz, ayrıca, TOKİ sakinleri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Vatandaşlar, Başkan Yılmaz'a ulaşım, kanalizasyon gibi birçok sorun olduğunu belirterek, taleplerini yazılı olarak teslim etti.

Başkan Yılmaz, bu sorunların Karaköy'ün belediye sınırlarına geçtiği gün itibariyle tek tek çözüme kavuşacağını söyledi. Başkan Yılmaz, vatandaşlar sorunları söylemekten çok neticeye ulaştırmada da kendileri sık sık irtibat halinde olmalarını dile getirdi.

cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs