En Sıcak Konular

''Türkiye'de muhalefet kan kaybediyor''

17 Eylül 2010 08:13 tsi
''Türkiye'de muhalefet kan kaybediyor''  
Referandum sonuçlarını ve sonrasını değerlendiren İngiliz The Economist dergisi, AK Parti'nin bir kez daha kazandığını, muhalefetin ise kan kaybetmeye devam ettiğini bildirdi.

Dergi, Başbakan Erdoğan'a yapılan 'sultan' eleştirilerinin yersiz olduğunu, muhalefet partilerinin yapılan reformlara sahip çıkmadığı için sürekli kaybettiğini yazdı.

Referandumda kabul edilen anayasa değişikliklerinin, generallerin etkisini daha da kıracağını yazan The Economist, yargı üzerindeki demokratik kontrolün de artacağının altını çizdi. Haberde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliklerini laik sisteme karşı yapılmış bir düzenleme olarak gördüğü ancak halkın bu şekilde düşünmediği aktarıldı.

Yeni bir anayasanın 2011 seçimlerinden sonraya bırakıldığını yazan Economist dergisi, "Söylentilere göre AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesi halinde Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı köşküne çıkacağının tahmin edildiğini ve böylece sultan olacağına inanıldığını ancak bu tür söylentilerin abartıldığını" savundu.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye şu anda çok önemli siyasi reform sürecinden geçiyor ve muhalefet partilerinin bu süreci kucaklamada başarısız olmaları sürekli kan kaybetmelerine neden oluyor. 2002 yılından bu yana iktidarda olan AK Parti, geniş demokratik reformlar gerçekleştirdi. Bu reformlar da Avrupa Birliği'nin müzakereleri başlatmasına yeterdi. Anadolu'dan aktif girişimciler doğdu ve böylece Türkiye'nin artan nufuzunu takip eden milli güveni, on yılların paronoyasının yerini aldı."

cihan



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs