En Sıcak Konular

'Halkın iradesine saygı duyulacaktır'

14 Eylül 2010 21:19 tsi
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Saat 16.00'da başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, referandum başta olmak üzere gündemdeki konuların değerlendirildiğini söyledi. Okay, Kılıçdaroğlu tarafından MYK üyesi Gürsel Tekin'in sivil toplum, meslek odaları ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atandığını açıkladı.

Halkın referandumda tercihinin Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi yönünde olduğunu dile getiren Okay, bu iradeye saygı duyulacağını ve duyulmamasının da mümkün olmadığını vurguladı. CHP'lilerin sürece ilişkin çok ciddi çalışması olduğunu anlatan Okay, geçerli oyların yüzde 58'inden evet çıktığını, seçmen katılımının düşük olduğu bir referandum yaşandığını ifade etti. Siyasi iktidarın devlet imkanları ve kıyaslanmayan bir ekonomik güç ve medya desteğiyle referandum çalışması yaptığını ileri süren Okay, medyanın desteğinin bir tarafa not edildiğini kaydetti.

AK Parti'nin bu kampanyayı hazineden aldığı parayla yapmasının mümkün olmadığını savunan Okay, oyların hiçbir siyasi partiye dağıtılmasını da doğru bulmadıklarını belirtti. Ancak yansımalarının değerlendirmelerinin yapılabileceğini dile getiren Okay, vatandaşların Anayasa değişikliği konusunda bilgi sahibi olmadığı, destek verdiği partinin doğrultusunda tercih yaptığının tespiti edildiğini söyledi.

Genel seçimler için 7 kişilik bir çalışma ekibi oluşturulacağını anlatan Okay, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili kimi medyada yeni bir tartışma sürecinin başlatıldığını hatırlattı. Bazı medya organlarının yalan üretim merkezi haline geldiğini iddia eden Okay, "CHP içine bir fesat sokabilir miyiz, karıştırabilir miyiz, diye birileri alışkanlık haline getirmiştir." dedi. CHP'lilerin kendilerine yapılan hakaretlere sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Okay, her türlü yasal yola başvurma kararlılığı içinde olacaklarını ifade etti. Üretilen yalanın bedelini ceza ve hukuki açıdan ödettireceklerini vurgulayan Okay, Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasıyla ilgili olarak ise emniyet tutanağıyla o adresten ayrıldığının tespit edildiğini ancak cezai işlem yapılmadığını, doğrudan seçmen listesinden isminin çıkartıldığını ileri sürdü.

Asılan listelerde Kılıçdaroğlu'nun isminin yer almadığını anlatan Okay, genel başkanın bilgisayara girip seçmen listesinde olup olmadığını tespiti imkanı olmadığını kaydetti. Demokratik hakkının kullanılmasının engellendiğini iddia eden Okay, "Genel başkanımız ve il başkanları da özür diledi. Hala parti içinde birilerine atfetmek, bir milletvekilinin bilgi verdiğini söylemek, çok şık değildir. Böyle bir ihtimali dahi düşünmek istemiyorum." diye konuştu.

Bir başka siyasi partiye yönelik "onun oyu bu kadar, bizim şu kadar" şeklinde tartışma içine girmeyeceklerini belirten Okay, bundan sonra hedefin 2011 seçimleri olduğunu ve CHP'nin iktidara taşıma çalışmalarına start verildiğini söyledi. Okay, Sezen Aksu'nun sokağa verilen isminin kaldırılmasına ilişkin sorulan soruya da açıklamalardan haberdar olmadığı gerekçesiyle bir değerlendirme yapmadı.

(CİHAN)



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs