En Sıcak Konular

MHP’de kongre sesleri

14 Eylül 2010 08:28 tsi
MHP’de kongre sesleri Referandumda MHP'nin sandık hesabının tutmaması ve tabanından ayrı düşmesi partide alttan alta oluşan kongre beklentisini açığa çıkardı.

MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, referandum sonuçlarını BUGÜN'e değerlendirirken, "Referandumun kaybedeni MHP'dir. Bahçeli derhal istifa etmelidir. MHP seçimde baraj altında kalacak" dedi

MHP'den 21. Dönem Trabzon Milletvekili olarak Meclis'te bulunan Orhan Bıçakçıoğlu, referandum sonuçlarının MHP lideri Devlet Bahçeli ile mevcut MHP yönetimine ders olduğunu belirtti. Bıçakçıoğlu, "Bahçeli ilk yaptığı açıklamada erken seçime gidelim diyor. Böyle bir referandum sonucunun ardından yapılacak açıklama bu olmamalıdır. Devlet Bahçeli'nin derhal istifa ederek MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerekir. Bahçeli ancak istifa ederek yaptığı hatayı temizleyebilir" dedi.

TABAN % 60 EVET DEDİ

Bıçakçıoğlu, referandumda MHP tabanının yüzde 60'nın evet dediğini belirtti. Bıçakçıoğlu, "Rahmetli Türkeş'in 9 Işık kitabını çok iyi bilen ülkücüler, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili düzenlemelerin olduğu bu pakete hayır verilmeyeceğini çok iyi biliyor" diye konuştu.

Türkiye genelinde cezaevlerinde çile çekmiş 3 bin ülkücü olarak referandum sürecinde biraraya gelerek istişare ettiklerini ve evet verme kararı aldıklarını belirten Bıçakçıoğlu, şunları söyledi:

"Başbakan rahatsız ülkücülere teşekkür etti. Sayın Bahçeli ise son 5 senedir yaptığı gibi yine sonuçları iyi okuyamamış, erken seçim istiyor. Her zaman yaptığını yapıyor. Aynı tas aynı hamam yani."

MHP MİLLETLE TERS DÜŞTÜ

Referandum sürecinde MHP'nin milletin değerleri ile ters düştüğünü savunan Bıçakçıoğlu, "Bahçeli ve MHP yönetimi milletin değerlerine ters düştüler. Milletin değerleri ile mücadele eden bir MHP Yönetimi daha fazla duramaz. MHP milleteni değerleri ile ayakta duran bir partidir" dedi.

BARAJ ALTINDA KALIR

MHP'nin kalelerinin birer birer çöktüğünü anlatan Bıçakçıoğlu, şöyle devam etti:

"Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de bile evet çıktı. Bahçeli bunu görmelidir artık. MHP, referandum sürecinde CHP'nin arkasına takılarak büyük hata yaptı. Hayır oylarının Ege ve Akdeniz'deki 10 sahih kentine sıkıştığı görülüyor. MHP Batı'nın 10 iline sıkışacak kadar küçük bir parti haline getirilmemeliydi. Yarın yapılacak seçimlerde ise bu illerde oylar CHP'nin olacak. MHP baraj altında kalır."

TEMBELLİKLE SİYASET YAPILMAZ

Başbakan Erdoğan'ın bayramda bile İstanbul'da 30 miting yaptığını hatırlatan Orhan Bıçakçıoğlu, "Bahçeli, bütün kampanya boyunca sadece 3 miting yaptı. Siyaset tembelliği kaldırmaz. Referandumdan sonra bile yazılı açıklama yapıyor. Çık kameraların karşısına da millet yüzünü görsün. Siyaset koşturmakla yapılır ama Behçili tembellikle siyaset yapıyor" dedi.

Bahçeli'nin derhal istifasını tekrarlayan Bıçakçıoğlu, "2002 yılında istifa etmesine rağmen katakulli ile geri dönmüştü. Şimdi geri dönmemek üzere istifa etmelidir. Hatta Akdeniz sahillerinde bir orduevine yerleşerek orada emekliliğin keyfini çıkarmalıdır. Ama mutlaka orduevi olmalıdır" diye konuştu.

bugün



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs