En Sıcak Konular

HSYK için adaylığını açıkladı

13 Eylül 2010 14:46 tsi
Anayasa Değişikliği Paketi'nin halk tarafından onaylanmasının ardından, HSYK üyeliği için ilk adaylık açıklaması yapıldı.

12 Eylül'de 'Anayasa Değişikliği Paketi'nin halk tarafından onaylanmasının ardından hakim ve savcıların, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine adaylığını koymasının önünün açılması ile ilk adaylık başvurusu açıklaması İzmir'den geldi. 16 yıldır taşra hakimliği yapan Menemen 2. Asliye Ceza Hakimi Ali Atay HSYK üyeliğine aday olacağını açıkladı.

1 yıldır 18 bin üyesi bulunan adalet.orginternetsitesinde ülkede yapılan anayasa değişikliğini meslektaşları ile tartıştığını dile getiren Menemen 2. Asliye Ceza Hakimi Ali Atay, değişiklerin yeterli olmasa da karşı olunmaması gerektiğini savunduğunu belirtti. Kendisini destekleyen birçok arkadaşının bulunduğunu vurgulayan Atay; "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Anayasa Komisyonu görüşmeleri yapılırken biz internette bu paketi tartışıyorduk. Meclis oylamasından geçecek dedim. Anayasa Mahkemesi'nde de maddelerin demokratik, laik, sosyal hukuk devletine aykırı olmadığı için oradan da geçeceğini savundum" dedi.

Yeni Anayasa Paketi'nin, vatandaşlara, kürsü hakim ve savcılara 3 hak getirdiğini belirten Atay; "Kendisini yöneten HSYK'ya seçme ve seçilme hakkı getirdiği, HSYK'nın böyle bir şeye karşı çıkmayacağını ve kimin getirileceğine bakmaksızın sahip çıkacağını düşünüyordum" ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİKLİK YARGI TARHİNİDE MİLAT

Yargıda yapılacak olan değişikliğin yargı tarihinde bir milat olacağını her zaman savunduğunu belirten Atay; "Bu görüşüm birçok ulusal kanalda yer aldı. Ben her zaman anayasa değişikliğinin geçeceğini söylemiştim. HSYK seçimlerinde ilk müracaat edenin ben olacağımı yazdım. Çok güzel tepkiler aldım. Ama bu bazı medya kanallarında yanlış haber oldu. Ben hiçbir zaman siyasi çekişmeye girmedim. Bugün itibari ile anayasamıza uygun olarak meclisteki oylamada kabul edilen anayasa değişikliklerini önceden görmekten çok mutluyum. Anayasamızın ilgili hükmü gereğinceReferandumsonucunun Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren kabul edilen 19. madde gereğince, HSYK seçim takvimi başlatacağından ve bu süreçte propaganda yasağı olduğu için bugün itibari ile HSYK'ya üyelik seçimlerine aday olacağım" dedi.

Bu kararı almamda değişik illerde çalışan ancak kendisi gibi 1. sınıf olmamış meslektaşlarının etkili olduğunu açıklayan Atay, Türkiye'de bulunan 12 bin hakim ve savcının 9000'inin taşra denilen savcılardan oluştuğunu belirtti. HSYK'nin 7 asıl 4 yedekten oluştuğunu belirten Atay; "1. sınıf olmuş ve 1. sınıf olmayı yitirmemiş hakim ve savcıların aday olması üzerine tüm hakim ve savcıların vereceği oy ile hakim ve savcıların kendi sayısal çoğunluğunu temsil edeceğini düşünüyorum. Ben propaganda yapmadan aday olacağım. Gidip resmen müracaat edeceğim. Resmi Gazete'de yayınlandıktan 5 gün içerisinde HSYK seçim takvimi açıklaması ile müracaat yapacağım. Meslektaşlarım arkamda. Onları arkama alarak yasalara uygun şekilde yarışacağız" şeklinde konuştu.
 



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs