En Sıcak Konular

Provokasyonlara karşı sıkı önlem

11 Eylül 2010 22:30 tsi
Provokasyonlara karşı sıkı önlem Referandumda provokasyon duyumu alan güvenlik birimleri, tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

Halk oylamasında çeşitli provokasyonlar planlayan karanlık güçler ülke huzurunu hedef alırken, güvenlik birimleri de bu hain oyunu bozmak için bütün tedbirleri almış durumda.

Vatandaşların oylarını rahatça kullanabilmeleri için güvenlik birimlerinin hassasiyeti üst seviyeye çıkarıldı.

konuyla ilgili İç İşleri Bakanı Beşir Atalay,"12 Eyül’de güvenlik tedbirleri sonuna kadar alınmış olacak. Alınabilecek tedbirlerin en ilerisini alacaksınız tek bir güvenlik görevlisinin izin hakkı yoktur dedik daha önce Türkiye’nin her köşesinde herkes rahatlıkla sandığa gidecek, güvenlik önlemleri ile ilgili fısıltılara aldırmasınlar her binanın çevresinde güvenlik kuvvetleri olacak." dedi.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli kişilerin dışında ruhsatlı bile olsa silah taşınmasına izin verilmeyecek, bunlara aykırı davrananlar hakkında anında yasal işlem yapılacak.

Oy kullanılan yerlerin çevreleri ve buralara giden yollar, önceden kontrol edilecek. Devriye ekipleri çoğaltılarak oylamaya katılacak vatandaşların güven içinde sandık alanına ulaşmaları sağlanacak.

Vatandaşların kolaylıkla güvenlik güçlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla polis ihbar hattı dahil diğer telefon numaraları önceden kamuoyuna duyurulacak.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandık kurulu tarafından hazırlanan mühürlü torba hiçbir gecikmeye meydan verilmeden en kısa zamanda ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslim edilecek.

Güneydoğu İllerinde Olağanüstü Tedbirler Alındı
Referandumunun olaysız şekilde geçmesi için özellikle güneydoğu illerinde olağanüstü tedbirler alındı. Bu illerin başında ise Diyarbakır geliyor. Valilik referandum günü güvenlik için bir dizi tedbirler aldı.

Buna göre ilde 7 bin 650 güvenlik görevlisi görevlendirildi.

Diyarbakır Valisi, Mustafa Toprak, "Halkımızın karşısında baskı şiddet imalı bakışlar, fotoğraf çekmeye yeltenme vs. biz bunların hepsininin hazırlığın yaptık... Bir problem olursa da anında karşılık göreceğini ve gereğinin yapılacağını o hukuki davranışın ortaya çıkacağını ifade etmek istiyorum." dedi.

Güvenlik açısından özellik arz eden bölgelerde sandıklar zırhlı askeri araçlar refakatinde seçim noktalarına gönderilecek.

Dağ köylerindeki görevliler de helikopterlerle seçim noktalarına ulaştırılacak.

Referandum günü provokatörler MOBESE kameraları ve yüksek çözünürlüklü kameraların yerleştirildiği helikopterlerle tespit edilecek.



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs