En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Yargıtay Başkanı'na cevap

11 Eylül 2010 18:40 tsi
Erdoğan'dan Yargıtay Başkanı'na cevap Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın başkan (Yargıtay Başkanı), 'Ön bahçe, arka bahçe olmadık' diyorsun. Eğer lütfedersen sana nasıl birilerinin arka bahçesi olduğunu ben ispatlı olarak anlatırım. Çünkü ben damdan düştüm, damdan. Bedel ödedik biz

Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı'nda parti otobüsünden halka hitaben yaptığı konuşmada, “12 Eylül'de insanların çok acılar çektiğini, o dönemde acı çekenlerin referandumda 'evet' dediğini, tuzu kuru olanların ise 'hayır' dediğini” söyledi.

Anayasa değişikliği paketiyle getirecekleri yenilikleri anlatan Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli, 'tezgah bozuluyor' diye rahatsız olmayın. Anayasa Mahkemesinin yapısı Ak Parti'nin kendisini kurtarmaya yönelikmiş. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Bizim böyle bir sıkıntımız, endişemiz yok. Bir kere dürüst olun” diye konuştu.

“TEZGAH BOZULUYOR, TEZGAH...”

Erdoğan, işçilerin anayasa değişikliğiyle aynı anda iki sendikaya üye olabileceğini, memurların toplu sözleşme hakkına sahip olabileceğini, emekli memurların toplu sözleşmede alınan haklardan istifade edebileceğini vurguladı.

Anayasa Mahkemesinin 11 üyesi bulunduğunu anımsatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anayasa Mahkemesinin 4 yedek üyesi var. Bu 4 yedek asıl olacak ve bunlar 65 yaşına kadar görevlerine yine devam edecek. Değişen ne var? İki tane yeni üye geliyor. Bu iki üyeyi Cumhurbaşkanımız seçecek. Cumhurbaşkanımız bu tercihleri zaten kullanıyordu. 17 üyeye çıkacak. Bu Anayasa Mahkemesinin de talebi. Onlar da daha rahat çalışmanın gayreti içindeler. Dedik ki; 'biz Meclise sunuyoruz'. Meclisten geçti, itiraz ettiler Anayasa Mahkemesine. Anayasa Mahkemesi ne dedi? Ufaktan bir redaksiyon yaptı, 'uygundur' dedi.

Üstelik yürütmenin bazı yetkileri de kısıtlanıyor. Niye? Çünkü TBMM bu işin içinde yok. 3 tane üyelik, birisi barolardan, bir üyelik için 3 isim gelecek. O 3 ismin içinden bir tanesini Meclis tercih edecek. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Tezgah bozuluyor, tezgah... 40 yaşında Anayasa Mahkemesi üyesi olan, 25 yıl görev yapıyordu. Bunlar 12 yıl görev yapacak. Bak 25 yıl değil, 12 yıl görev yapacak. Biz nasıl bir Anayasa Mahkemesi üyesi oluşturuyoruz, bizden önceki nasıl bir Anayasa Mahkemesi oluşturuyor? Fark bu.”

“ÇÜNKÜ BEN DAMDAN DÜŞTÜM...”

Yargıtay Başkanı'nın, “Burayı siyasallaştırıyorlar” dediğini ifade eden Erdoğan, “Sayın Başkan, burasını CHP zihniyeti siyasallaştırdı. Sayın başkan, 'Ön bahçe, arka bahçe olmadık' diyorsun. Eğer lütfedersen sana nasıl birilerinin arka bahçesi olduğunu ben ispatlı olarak anlatırım. Çünkü ben damdan düştüm, damdan... Bedel ödedik biz bedel. Bu bedelleri öderken kimlerle nasıl muhatap olduğumuzu, kimlerin bize neler söylediğini hepsini size anlatırım” diye konuştu.

Şu anda “hayır” cephesinde CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, YARSAV, İşçi Partisi ve çetelerin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Evet cephesinde Ak Parti, Saadet Partisi, BBP, Hak-İş, Memur-Sen, aydınlar, bağımsız ülkücüler var. İşte bu bir Ak Parti projesi değil, bu bir millet projesi, milletin projesi. Yarın darbe anayasasını ve milletin anayasasını oylayacağız” şeklinde konuştu.

“Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atan vatandaşlara Erdoğan, “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” karşılığını verdi.
Başbakan Erdoğan'ın ilçe gezilerine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da eşlik ediyor.



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,690 µs