En Sıcak Konular

PKK 'hayır' için yol kesiyor!

11 Eylül 2010 16:15 tsi
PKK 'hayır' için yol kesiyor! Tarihi referanduma saatler kala terör örgütü PKK ve şehir yapılanması KCK harekete geçti... Terör örgütü HAYIR istedi

Tarihi referanduma saatler kala terör örgütü PKK yol kesti.
 
Bir grup PKK'lı terörist dün akşam sularında Siirt'in Eruh ilçe merkezinden 10 kilometre uzaklıkta Cintepe, Demiremek, Dikboğaz ve Çetinkol köylerinin kesiştiği güzergahda yolu trafiğe kapattı.

İki minibüsle köylerine giden köylüleri araçlarından indiren bir grup PKK'lı bildiri dağıttı. Teröristler köylüleri 12 Eylül'de yapılacak referandumda sandığa gitmemeleri konusunda ölümle tehdit etti. Teröristler, sandığa gideceklerden de HAYIR oyu kullanmalarını istedi. PKK'lılar daha sonra akşamın karanlığından istifade ederek kayıplara karıştı. Olayın güvenlik güçlerine intikal etmesi ile birlikte geniş güvenlik önlemleri alındı.

Halk iradesine engele darbe

Halk oylamasının boykot edilmesi yönünde tehdit içerikli bildiri dağıtan 12 kişi yakalandı.
 
Doğu ve Güneydoğu'da, referandum için sandığa gitmek isteyenlere baskı yapanlara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Batman, Van ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı.
KCK'nın talimatları doğrultusunda hareket ettikleri belirtilen şüphelilerin Terörle Mücadele Şube müdürlüklerinde sorguları devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, ev ev dolaşarak vatandaşın sandık başına gitmesini engellemeye çalıştıkları ve halkı tehdit ettikleri gerekçesiyle Hakkari'de 60, Batman'da 12, Van'da 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, evleri ile bazı adreslerde yapılan aramada bilgisayarlar ve CD'lere el konuldu.

REFERANDUMA KATILIMI ÖNLEMEYE YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUKLARI İDDİA EDİLEN 2 AYRI GRUBA YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 29 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul'da, anayasa değişikliklerine ilişkin yarın yapılacak referanduma katılımı önlemeye yönelik terör eylemi hazırlığı içinde oldukları öne sürülen 2 ayrı gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sol görüşlü bir terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren bazı kişilerin, referandumda okul önlerinde pankart asma, molotofkokteylli korsan gösteri yapma, güvenli güçlerine karşı taşlı, sopalı, molotofkokteylli saldırı ve benzeri eylemler gerçekleştirerek kargaşa ortamı oluşturma, sözlü ve yazılı uyarılarda bulunarak vatandaşların referanduma katılmasını engelleme hazırlığı içinde oldukları belirlendi.

Bunun üzerine İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak dün Sultangazi, Şişli, Bağcılar, Maltepe, Kartal ve Zeytinburnu ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi.

14 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 3 adet 16'lık havai fişek, 3 meşale, 1 adet kurusıkı tabanca, maske, çok sayıda cam bilye, örgütsel yayın, doküman ve materyal ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, daha önce Sultangazi'de 3 baz istasyonunu tahrip etme, güvenlik güçlerine taşlı ve sopalı saldırıda bulunma, örgüt imzalı pankart asma, IMF ve Dünya Bankası toplantıları sırasında güvenlik güçlerine, iş yerlerine, çevrede bulunan araçlara taşlı ve sopalı saldırıda bulunma, Maltepe'de korsan gösteri yapma, güvenlik güçlerine molotofkokteylli ve havai fişekli saldırıda bulunma eylemlerine katıldıkları tespit edildi.

Yapılan planlı çalışmalar ve vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda bugün bölücü terör örgütüne yönelik Bağcılar, Başakşehir, Gaziosmanpaşa, Pendik ve Sultangazi ilçelerinde başka bir operasyon daha gerçekleştirildi.

Bu operasyonda da terör örgütünün talimatları doğrultusunda oy kullanacak vatandaşların referanduma katılmalarını tehdit ve baskı yoluyla engellemeye çalıştıkları iddia edilen 15 kişi yakalandı.

Söz konusu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 8 adet fişek ve çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

aktifhaber

 



Bu haber 1,554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs