En Sıcak Konular

İtalya'dan iadesi istenen PKK'lıya belediye başkanı koruması

11 Eylül 2010 15:07 tsi
Taranto Belediye Başkanı İppazio Stefano, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla Türkiye'nin İtalya'dan iade talebinde bulunduğu Ali Örgen'in serbest bırakılmasını istedi.

Belediye Başkanı Stefano'nun, Türkiye'nin çıkardığı kırmızı bülten nedeniyle 18 Ağustos'ta Taranto'da yakalanan Örgen'le ilgili olarak İtalya Adalet Bakanı Angelino Alfano'ya bir mektup gönderdiği öğrenildi.

Yeniden Komünist Yapılanma Partisi'ne mensup olan Taranto Belediye Başkanı Stefano, Alfano'ya hitaben yazdığı mektupta, "Ali Örgen'e adilce davranılarak Taranto halkına ve kendi işine kavuşmasının mümkün kılınması için yargıya, İtalyan hükümetine ve Türk makamlarına çağrıda bulunuyorum" ifadesine yer verdi.

Belediye Başkanı Stefano, mektubunda, İtalya'dan siyasi sığınma elde etmesinin ardından Taranto'da uluslararası ücretli telefon görüşmesi hizmeti sunan bir dükkan işlettiği sırada yakalanan Örgen hakkında şu cümleleri kullandı:

"Taranto kentinde bulunduğu süre içerisinde Örgen'i tanımış olan hemşehrililerimizin tanıklık ve değerlendirmeleri bizlere iletilmiş durumdadır. Anlatılanlar, onun onurlu, kendini işe adamış ve kent sakinleriyle uyum sağlamış bir kişi olduğunu göstermektedir. O, yaptığı iş ve kentimizde ilk kez yabancılara kendi ülkelerini düşük bir fiyatla aramalarına olanak sağlayan bir telefon merkezi açmış olması neticesinde, yabancı göçmenler ve onların entegrasyonu açısından da örnek bir insan konumundadır".

Terör örgütü PKK'ya mensup oldukları gerekçesiyle Türkiye'nin çıkardığı kırmızı bültenler neticesinde İtalya'da yakalanan Nizamettin Toğuç ve Ali Örgen'le ilgili iade taleplerinin önümüzdeki haftalarda İtalyan yargısı tarafından karara bağlanması gerekiyor.

Toğuç'la ilgili iade talebini değerlendirecek olan Venedik İstinaf Mahkemesi, 13 Ağustos'taki duruşmada zanlının gözetim altında olma koşuluyla salıverilmesine karar vermişti.

Halen tutuklu bulunan Örgen'in ise iade dosyasını ele alacak olan Lecce İstinaf Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,229 µs