En Sıcak Konular

Obama: Ekonomideki ilerleme acı verii biçimde yavaş

11 Eylül 2010 12:15 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, ''ABD ekonomisinin resesyondan çıkarak yeniden büyümeye başlamasına rağmen, ilerlemenin acı verici biçimde yavaş olduğunu'' söyledi.

Obama, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ekonomide henüz istenilen aşamaya varmadıklarını, bunun insanların hüsrana uğradığı ve kızgın oldukları anlamına geldiğini belirtti.

Başkanlık görevine gelmesinden bu yana Demokratların Temsilciler Meclisi ve Senato'yu kontrol ettiğini, bu yüzden insanların ''Ne yaptın?'' sorusunu sormalarının anlaşılabilir olduğunu ifade eden Obama, ''Başkan büyümeyi ve istihdamı desteklemeye çalışıyor diyen insanlarla sorunum yok. Yapmaya çalıştığımız herşeyi, büyümeyi desteklemek ve ekonomide ek iş yaratmak için planladığımıza şüphe yok. Bizim bütün gündemimiz bu'' diye konuştu.

Konuşmasında Cumhuriyetçileri eleştiren Obama, ''(Eski ABD Başkanı) George Bush yönetiminde Cumhuriyetçilerin politikaları finansal krize ve bugün halen içinden çıkmaya çalıştığımız korkunç bir resesyona yol açtı'' dedi.

Obama, ''Ekonomi yeniden büyümeye başlamasına ve bu yıl özel sektörde 750 binden fazla kişiye iş olanağı sağlamamıza rağmen, resesyonun yol açtığı delik çok büyük ve ilerleme acı verici biçimde yavaş'' diye devam etti.

-''CUMHURİYETÇİLER ORTA SINIFI REHİN TUTUYOR''-

ABD Başkanı Barack Obama, konuşmasında, Cumhuriyetçileri ''orta sınıfı rehin tutmakla, milyonerler ve milyarderlere vergi indirimi sağlamak için orta sınıfı cezalandırmak ve toparlanmayı geciktirmekle'' suçladı.

Cumhuriyetçilerin, Bush döneminde bütün Amerikalılara uygulanan vergi kesintilerinin iki yıl uzatılması önerisini reddeden Obama, Bush dönemindeki vergi indirimlerinin yılda 200 bin dolardan az kazanan bireyler için bir kez daha uzatılması gerektiğini, ancak zengin Amerikalılar için vergi indiriminin ''kötü bir fikir'' olduğunu dile getirdi.

Kongre'nin orta sınıfa vergi kesintilerini uzatma konusunu daha fazla geciktirmemesi gerektiğini söyleyen Obama, ''Niçin bunu geciktiriyorlar? Niçin orta sınıfı rehin tutuyorlar?'' dedi.

Obama, yılda 250 bin dolardan fazla kazanan ailelere vergi oranlarını düşük tutmaya devam etmeye ülkenin gücünün yetmeyeceğine ifade etti. Yılda 250 bin dolardan fazla kazanan ailelere vergi oranlarını düşük tutmanın maliyetinin 10 yılda 700 milyar doları bulabileceği tahmin ediliyor.

Bush döneminde uygulanan vergi indirimleri yıl sonunda sona eriyor.

Öte yandan Başkan Obama, uzun süredir ekonomi danışmanlığını yapan Austan Goolsbee'yi Beyaz Saray Ekonomi Danışmanları Konseyi'nin yeni başkanı olarak görevlendirdi.



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs