En Sıcak Konular

Ergenekon davaları S.O.S veriyor

11 Eylül 2010 08:59 tsi
Ergenekon davaları S.O.S veriyor "Referandum sonucu "hayır" çıkarsa, Türkiye, Ergenekon tehdidini bertaraf etme fırsatını elinden kaçıracaktır"

Nazlı Ilıcak'ın Sabah gazetesindeki köşesinden ilgili kısım

Evvelki akşam, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile kavgasının iç yüzünü açıkladı. HSYK, İstanbul'daki Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerini yeniden şekillendirme çabasındaymış.

Ergin, rakamlar verdi: "6 adet Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 hâkim görev yapıyor. HSYK, bu hâkimlerin 22'sini başka yerlere atamak istiyor. Ayrıca, aynı mahkemelerde, 10 yeni hâkim de görevlendirecek. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, bu mahkemelerde iş yükünün ağırlığından bahsetmiş, yeni hâkim atamalarını bu şekilde açıklamıştı. Öyleyse 22 hâkimi niçin yerinden oynatıyor? Sadece ilâve atama yapmakla yetinse ya! Yürürlükteki bir davayı etkileyecek biçimde bütün yargı kadrosu yarı yolda değişir mi?"

5N1K'da Cüneyt Özdemir, bakana, "HSYK belki bu hâkimleri tarafsız bulmuyor, onları bu yüzden tasfiye etmeye çalışıyor" diye biraz da, şeytanın avukatlığını yaparak sordu.

Sadullah Ergin şu cevabı verdi: "Belirli bir yargı mekanizmasını işleterek, hâkimin görevden alınması mümkün. Reddi hâkim yoluna başvurulabilir; ya da soruşturma talep edilebilir. Soruşturma istemi karşılanmazsa, Danıştay devreye girer. Ama 22 hâkimin başka illerdeki mahkemelere kaydırılması, doğrudan yargıya müdahale teşkil eder. HSYK'nın görev sahası idari işlemlerle sınırlıdır. Ama ne yapıyor? Erzurum'da, İlhan Cihaner davasında yetkilendirdiği savcıların da şimdi yetkisini kaldırmak istiyor. Çünkü onlar, Cihaner aleyhindeki iddianameyi aynen kabul ettiler. HSYK şu mesajı veriyor: Benim talebimi yerine getirmediniz, sizi cezalandırıyorum.

6 Ağır Ceza Mahkemesi'nin hâkimlerini biz atamadık ki, gene HSYK atamıştı. Davalar yürürken, hâkimleri başka mahkemelerde görevlendiremezsiniz. Kaldı ki, bir ilke kararı mevcut: Ankara, İstanbul gibi birinci bölgede faaliyet gösteren hâkimler, kendi talepleri olmadan başka illere gönderilemez. Kurul'un ne yapmak istediği ortada değil mi?"
***

Her şey ortada. Bana göre referandum sonucu "hayır" çıkarsa, Türkiye, Ergenekon tehdidini bertaraf etme fırsatını elinden kaçıracaktır. Bugün saklanacak delik arayanlar, yeniden efelenecek, yeniden palazlanacak.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs