En Sıcak Konular

Derin devlet ve TÜSİAD'ın zenginleri

11 Eylül 2010 08:33 tsi
Derin devlet ve TÜSİAD'ın zenginleri Şapka değişti. Peki ya kafa?

TÜSİAD, referandum paketi içinde kendi para kazanacakları istekleri olmasına rağmen "ilkemiz var" diyerek pakete sessiz kalıyor. Olmazsa olmaz dedikleri parti içi demokratik işleyiş "hayır" cephesinde linç edilirken nerede ise her konuda bildiri yayınlamalarına rağmen bu linç girişimlerine sesleri çıkamıyor.

Burada mesele "evet" ya da "hayır" değil tabii. Önemli olan demokratik zemine sahip çıkmaktı. Demokrasiye müdahale edilirken veya müdahale girişimleri açığa çıkarken sesini duymadığımız TÜSİAD, ortada hiç sorun yokken çok demokrat kesilebiliyordu.

Bana bu sessizlikleri civcivlerin durumunu hatırlatıyor. Civcivler tehlike yokken tavuk sürüsü içinde en fazla ses çıkaran olmalarına karşılık, en küçük tehlikede kuluçka tavuğunun kanatlarının altına sığınırlar. Ta ki tehlike geçene kadar.

Oysa aynı TÜSİAD bir bildiri ile YAŞ sürecindeki kararların alınmasında Hükümet'i açıkça 'adalet üzerinden bu kararları almaya çalışmakla' itham eden bildiri yayınlayabilmişti.

TÜSİAD'ın gerçek yüzünü gösteren bir önemli gelişmeyi de yine onların, İstanbul zenginlerinin tarihinden buluyoruz.

Aynı TÜSİAD 2002 seçimlerinden önce AK Parti'den Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile görüşüyor. Ve görüşmenin ardından bu TÜSİAD Genelkurmay'a rapor veriyor:

"AK Parti'nin yükselişi nasıl engellenir?"

* * *
* * *

TÜSİAD'ın son Başkanı Ümit Boyner, Rahmi Koç'un deyimi ile 'ilanla aranarak' onaylandığı Genel Kurul'da yaptığı konuşmasında ve medya ile ilk toplantısındaki konuşmasında çok demokratik cümleler kullanmıştı.

Gelin görün ki;

31 Mart 2010 günü Yeni Şafak Gazetesi'nde yaşadığımız vakaya bakın. Gazetede çıkan haberden bir gün önce bir kokteylde Yılmaz Yıldız arkadaşımız Ümit Boyner'in demokratik çıkışlarını destekleyecek fiili duruma ilişkin ilk cesur açıklama istiyor. O günlerde gündemde Yargıtay Başsavcısı'nın 'hissederler' cümlesi ile alevlenen yeni bir kapatma davası ihtimalini hatırlatarak arkadaşımız soruyor: "Siyasal istikrar bir savcının iki dudağı arasında olur mu?"

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner soruyu onaylayarak "olmamalıdır" diyor.

Yeni Şafak gazetesinde bu onayı "Siyasal istikrar bir savcının iki dudağı arasında ol-ma-ma-lı-dır" şeklinde Ümit Boyner'in ve tabii ki TÜSİAD'ın görüşü olarak yayınlıyoruz.

* * *
* * *

Hemen TÜSİAD arıyor.

Ümit Hanım'ın sekreteri "Bu başlıktaki tüm cümleler Başkan'ın ağzından çıkmamıştır. Ümit Hanım sadece sorulan soruyu onaylamıştır" diye şikayet ediyor.

"Peki, bu durumu onaylamıyor musunuz? İktidar partisinin bir savcının dudağı arasına sıkıştırılmasını, siyasal istikrarın bu kadar hassas olmasına ne diyorsunuz?" diye soruyorum. Ama onlar "Hayır bu cümleyi Ümit Hanım söylemedi" den başka şey söylemiyorlar.

O gün 'şapkanın değişmesi ile kafanın değişmeyeceğini' hatırladım.

Genelkurmay'a AK Parti'yi şikayet eden bu TÜSİAD ne kadar demokratik olabilirdi ki???

Karşımda tam bir sermaye ve sermayedar kaynaşması durumunu hissettim. Görüntüde demokratlık vardı ama derin devletin derinliklerine ses çıkaramayan bir İstanbul Zenginleri de karşımızdaydı.

Elbette derin devleti deşmenin kokusu çıkacak ve bu koku herkesin burnuna gidecektir.

İşte bu nedenle referandum sürecindeki çırpınışları derin devletin kapısının aralanması olarak görüyorum.

İbrahim Kahveci / Yeni Şafak



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs