iyibilgi Ankar" /> iyibilgi Ankar"/>

En Sıcak Konular

‘Senkronize işler’ bize uyar mı?

10 Eylül 2010 11:13 tsi
‘Senkronize işler’ bize uyar mı? Avrupa Birliği son günlerde bize pek iyi davranıyor. Bu durum gözlerimizi mi yaşartsın yoksa işkillendirsin mi bilmiyoruz. Ama bildiğimiz şu: bizimle ‘senkronize’ olmak istiyorlar. Acaba bize uyar mı? iyibilgi Ankar

Sadece son 24 saat içinde yaşanan iki gelişmeyi aktarsak, sanırız AB’nin Türkiye’ye yönelik son dönem halisane duyguları üzerine fikir edinmiş olursunuz.

Dün en popüler Avrupa gazetelerinden biri olan Financial Times gazetesine hem Finlandiye Dışişleri Bakanı hem de İngiltere Dışişleri Bakanı ortak bir makale yazarak, Türkiye’nin önemine ve verecekleri desteği anlattılar.

Bugün ise AB Dışişleri Bakanları (tam 27 ülke) biraraya gelecekler ve Türkiye ile işbirliğini geliştirmek üzere formüller arayacaklar. Yarın  da buldukları o formülleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na anlatacaklar.

Etkileyici değil mi?

Etkiliyeci veya işe yarar olup olmadığına elbette Türkiye karar verecek ama bu gelişmelerin içeriğine bakmak lazım. Neden bizimle “senkronize” olmak istiyor diye.

Yukarıda bahsettiğimiz makalenin başlığı, “Türkiye, Brüksel’de nimet olabilir” idi. Türkiye gücü ve yeni konjonktürdeki etkinliğini öven satırlar bulunuyor ama nihayetinde “yenmek üzere bir nimet” havası da mevcut.

Bu yazı doğal olarak bugünkü AB toplantısına mesaj vermek için kaleme alınmış. O toplantının amacı ise, “AB; Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya'da son yıllarda aktif bir politika yürüten Türkiye ile 'dış politika' konularında işbirliğini geliştirmek için yeni bir formül arayışına girdi” satırları ile duyuruluyor basında.

Daha özeti şu: Türkiye, “aday ülke olmasına rağmen Brüksel ve Ankara'nın dış politikada ‘senkronize’ kararlar almadıkları düşüncesinin AB'yi böyle bir arayışa götürdüğü belirtiliyor”. Etkileyici bir anda "garip"e dönüştü değil mi? Üye yapmamak için bin dereden su getiren ve şu anda kendisi ayakta duramayan AB, senkronize olmak istiyor.

Hasılı yine bizim kara kaşımıza kara gözümüzü sevdalı birini bulmak zor. Bakalım bu toplantının sonuçları neler içerecek?

www.iyibilgi.com



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,858 µs