En Sıcak Konular

Yıldız: Türkiye'nin önünü açacak bir 'evet' çıkacağına inanıyorum

8 Eylül 2010 19:55 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hem Kayseri'den hem de bütün Türkiye'den ülkenin önünü açacak bir 'evet'in çıkacağına inandığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Birliği Enerji Baknaları gayri resmi toplantısının yapıldığı Bürüksel'den döner dönmez, ayağının tozuyla geldiği Kayseri'de vatandaşlarla bayramlaştı. Kapalı Çarşı esnafıyla bayramlaşması sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, halk oylamasında 'evet' çıkacağına inandığını belirterek, herkesin sağduyulu bir şekilde sandığa gidip oy kullanması gerektiğini söyledi. Referandumda verilen oyların Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına, Türkiye'nin geleceğine atılan oylar olduğunu kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: "Tercihlerini sağduyuyla beraber biz her zaman güvendiğimiz halkımızın sezgilerine, sağduyusuna, basiretine, ferasetine güvenerek inşallah hem Kayseri'den hem de ülkemizden ülkenin önünü açacak önemli bir 'evet' bekliyoruz. Sükunet içerisinde yine herkesin sağduyu içerisinde gidip oyunu kullanabilmesi lazım. Tercihi ne olursa olsun oyunu kullanmış olması, kullanacak olması önemlidir. Bizim oylarımız değerli veya vatandaşımızın. Toplumumuzun her kademesinde bulunan vatandaşımızın oyu değerli. Hani zaman zaman küçümseyenler, bidon kafalı diyenler, çobanın oyuyla benim oyum bir mi olacak diyenler yanılacaklarını anlayacaklar bu referandumda. Türkiye'nin daha da iyileşmesiyle alakalı önemli bir basamak daha atlanmış olacak, geçilmiş olacak. Bunu vatandaşlarımız hissederler, görürler. Şimdiye kadar sağlık hizmetlerinden tutun ki eğitim hizmetlerine varıncaya kadar, enerjiden tutun ki ulaştırmaya kadar nasıl biz bunu vatandaşlar olarak hissediyorsak bu da aynı şekilde yansıyacaktır, aynı şekilde hissedilecektir. Türkiye'nin istikrarına, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına, Türkiye'nin geleceğine konan oylardır. O yüzden bu oylar değerli ve önemli. Her birimizin oyu değerli ve önemli."

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya'daki konuşmasını değerlendiren Bakan Yıldız, "Hiç kimse korkmasın Türkiye bölünmez. Türkiye'nin bütünlüğü, birliği ve beraberliği ön plandadır, esas plandadır. Bu konuda ben ne iktidarın ne de muhalefetin bu konulara kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Muhalefet olsa bile kayıtsız kalmayacaktır. Türkiye'nin artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak paydasındaki temel konularından bir tanesidir bu. Kim nereden gelirse gelsin, hangi anlayışa sahip olursa olsun Türkiye'nin bütünlüğüyle alakalı herhangi birisi bir cümle kuramaz. O açıdan hayırla alakalı konularda bizler vatandaşımıza ekseriyette böyle bir tercihte bulunmayacağını düşünüyoruz. Evet kullanacağına inanıyoruz ve inşallah hep beraber bunu pazar akşamı geç saatlerde öğreneceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldız, bayramlaşmalar sırasında çocuklarla özel olarak ilgilenirken, bir pastırmacıya girip pastırma kesti.

cihan



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,941 µs