En Sıcak Konular

Şok ses kaydı hakkında soruşturma

8 Eylül 2010 18:47 tsi
Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı, Lütfü Kaşıkçı hakkında soruşturma başlattı.

Dörtyol olaylarını Ülkü Ocakları İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı'nın yönlendirdiği yönündeki ses kayıtlarının ortaya çıkması ilçede şok etkisi yaptı. İlçede polis otosuna gerçekleştirilen silahlı saldırı ve ardından meydana gelen sokak çatışmaları ile ilgili ortaya çıkan ses kaydını ihbar kabul eden Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı, Lütfü Kaşıkçı hakkında soruşturma başlattı. Lütfü Kaşıkçı'nın Hatay merkezde ikamet etmesinden dolayı ifadesinin alınması için talimatla yazı yazıldığı belirtildi. Olayda adı geçen Uzman Çavuş için de soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, ses kayıtlarını şaşkınlıkla dinlediğini belirterek, bunu yapanların hem hukuki hem de siyasi olarak hesabını vermesi gerektiğini söyledi. Olayların tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasının ardından savcıların da harekete geçerek görevlerini yapmasını isteyen Karasayar, "Olaylar gerçek ve tüm çıplaklığıyla ortada. Yasal yollarla siyaset yapan bir partinin mensuplarının bu tür çirkin yollara başvurması, ülkemize, insanımıza sorun çıkarmaya çalışması kabul edilemez bir durumdur. Halkımız, kendilerini verdiğini vekaleti, emaneti kötü yolda kullanmaya çalışanlara gerekli dersi verecek." dedi.

"Biz işimize bakıyoruz halkımıza vatandaşımıza doğruları, gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz." Diyen Karasayar şöyle devam etti: "Bu tür olaylar belki daha önceki süreçlerde de yapıldı. Onlar ortaya çıkmamış olabilir ama bundan sonra hiç bir şey saklı kalmayacak. AK Parti döneminde her şey şeffaf olacak. Çetelerin mafyaların yanlış yapanların her şeyi ortaya çıkacak. Vatandaşlarımız bu netliği ve gerçekleri gördüğü sürece ülkemize hizmet edenleri, çalışanları, koşturanları, gayret edenleri bırakmayacaktır."

Hatay bölgesinde farklı inançlardan ve milletlerden insanların yüzyıllardır birlikte barış içinde yaşadığını vurgulayan Karasayar şunları söyledi: "Zaten bizim halkımızdan, insanımızdan kaynaklanın olaylar değildi. Bunu olaylardan nemalanacak kişilerin yönlendirdiğini biliyorduk. Bunların bedelini siyesi olarak en ağır şekilde ödeyecekler. Hukuki olarak da ne gerekiyorsa yapılacak. Yargı da gerekeni yapacak. Her şey o kadar açık ve belgeli ki, savcılarında harekete geçerek görevlerini yapmasını bekliyoruz"

cihan



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs