En Sıcak Konular

Gül'ün mesajından liderlere tavsiye çıktı

8 Eylül 2010 17:25 tsi
Gül'ün mesajından liderlere tavsiye çıktı Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda diyalog kültürüne çağrı yaptı. Gül, bu ülkede yaşayan bütün insanların eşit olduğunu söyleyerek Türkiye'nin vaktinin heba edilmemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine, görmezden gelmek veya siyasi kaygılarla kullanma eğilimine girmenin yanlış olduğunu bir kez daha açık yüreklilikle hatırlatmak istediğini ifade ederek, ''Bu durum maalesef enerjisini heba eden bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarmaktadır'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi.

Bütün vatandaşların bayramını ayrı ayrı tebrik ettiğini belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:

''Birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan bayramlar, kaynaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı, kardeşliğin canlandığı, sevinç ve kederlerin paylaşıldığı günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, küskünlükler unutulup, tartışmalar, kavgalar, kısacası bütün olumsuzluklar bir tarafa bırakılırken, tüm toplum katmanlarında sıcak bir sevgi ve saygı ortamı oluşmaktadır.

Toplum hayatında, esasen bu kutsal günlerin bir kez daha hatırlattığı gibi, kavga, öfke, nefret yerine, paylaşım, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi duygularını koyabilmeliyiz. Onun için bayram günlerinin ve birbirimizin kıymetini iyi bilelim. Bu günleri, olumsuzlukları sonlandırmak için bir fırsata çevirelim. Birbirimizi daha iyi anlayabilmek, hoşgörü, sevgi ve saygı ortamını güçlendirmek için vesile sayalım. Kendimizi karşımızdakinin yerine koymayı, onu anlamayı, görüşlerimiz farklı da olsa düşüncelere, inançlara ve değerlere saygı göstermeyi ve böylelikle toplumsal barışı güçlendirmeyi bir hayat felsefesi olarak benimsemeliyiz. Bunu başardığımız ölçüde birbirimizi kırmadan, incitmeden daha güzel bir geleceğe yürüyebiliriz.''

''FAYDASIZ TARTIŞMALARLA GELECEĞİMİZİ HEBA ETMEMELİYİZ''

Cumhurbaşkanı Gül, bu ülkede yaşayan bütün insanların eşit olduğunu, hiç kimse bir diğerinden üstün ve önemli olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hiç kimse düşüncesinden, inancından, kökeninden dolayı bir başkasını dışlayamaz. Aziz vatandaşlarım, sorunlarımızı karşılıklı anlayışla, uzlaşmayla, birbirimizi dinleyerek, ortak akılla, sağduyu içinde hareket ederek çözebiliriz.

Sorunları demokratik yöntemlerle çözmek yerine, görmezden gelmek veya siyasi kaygılarla kullanma eğilimine girmenin yanlış olduğunu bir kez daha açık yüreklilikle sizlere hatırlatmak isterim. Bu durum maalesef enerjisini heba eden bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkarmaktadır. Diyalog kültürünün geliştirilmesinin, kırıcı sözlerden kaçınılmasının önemini bu vesileyle bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Yapay, anlamsız, faydasız tartışmalarla ve söylemlerle geleceğimizi heba etmemeliyiz.

Değerli vatandaşlarım, bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum ve bu mübarek günlerin, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.''



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,573 µs