En Sıcak Konular

AK Parti'li Zeydan; Sandığa giden her Kürt ‘evet' diyecek

8 Eylül 2010 16:31 tsi
AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, BDP'nin ‘sandığı boykot edin’ çağrısına rağmen halkın uymayacağını savunurken, Hakkari'de referanduma katılma oranının yüzde 40'lardan aşağı düşmeyeceği tahmininde bulundu.

Zeydan, “Kırsal kesimde yüzde 60 -70'ler civarında katılım olacak. Bana göre ‘hayır' oyları yüzde 3 veya 4'ü geçmeyecek Türkiye'de en yüksek oy oranı ‘Evet' olarak Hakkari'den çıkacaktır. Sandığa giden her Kürt ‘evet' diyecek, BDP’nin korkusu da bundandır” dedi.

Zeydan, Esenyurt Mahallesi'ndeki evinde düzenlediği basın toplantısında refandumu değerlendirdi. Zeydan, bölgenin bir gerçeği olan BDP’nin ‘sandığı boykot edin' çağrısına halkın itibar etmeyeceğini söyledi. Zeydan, BDP'nin seçmenine güvenmediği için halkı boykota zorladığını öne sürdü. Rüstem Zeydan, “Anayasa değişikliğinde olduğu gibi milletvekillerine güvenmeyen BDP yönetimi şimdi de seçmenine güvenmiyor. Güvenseler sandığa gönderecekler. Halk bunların çağrılarına zaten boykot oyu kullanacaktır. Boykot ‘evet' ya da ‘hayır' gibi bir argüman değildir. Sandığa göndermemeleri tamamen bu halka olan güvensizliktendir” dedi.

BDP’nin boykot çağrısına rağmen Hakkari'de ‘Evet' rekoru kıracaklarını ileri süren Zeydan, kırsal kesimde yüzde 60-70'ler düzeyinde katılım olacağını anlatırken şöyle konuştu: “Türkiye'de en yüksek oy oranı ‘Evet' olarak Hakkari'den çıkacaktır. Bunu Başbakanla da paylaştım. Sandığa gitmemenin oranı yüzde 30'lardan fazla olacak ki bu da boykot anlamı taşımıyor. Vatandaşlarımızın hür iradelerini tercihleri doğrultusunda sandığa yansıtmalarını diliyorum. İster evet, ister hayır, ister boykot etsinler fakat sandığa mutlaka gitmeleri gerek. Son zamanlarda sandığa gidilmesin, boykot edilsin ve örtülü bir şekilde vatandaşlar tehdit halinde davranış ve söylemlerin geliştirildiği Hakkari'de sandığa gidilmemesi konusunda baskı olduğunu görüyorum. Sandığa 4 kişi görevlendirecekler.”

SANDIĞA GİDEN HER KÜRT ‘EVET' DİYECEK
Zeydan Yüksekova'da esnaf ile yaptıkları toplantılarda özellikle kepenk kapatma konusunda ciddi kararlar almalarına rağmen belediye başkanının çarşı ve dükkanları dolaşarak işyerlerini açmalarını istediklerini söyledi. AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, kontrolden çıkan bir grubun baskı yaptığını belirterek şöyle devam etti: “Gerçekten de yakıp yıkan, tahrip eden ideolojisinin çok ötesinde sadece şiddete dayanan davranış sergileyen bir kitle var ki bunlar hiçbir şekilde seçilmiş ve atanmışları dinlememekte. En önemlisi güvensizlik burada kaynaklanmaktadır. Kontrolü sağlayamadıklarını gören yetkililer, bunu ikrar etmiyorlar. ‘Sandığa gitmeyin’ gibi bir baskıyı uygulamaya çalışıyorlar. Sandığa giden her Kürt ‘evet' diyecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olamasın. BDP'in korkusu bundandır. Bu halk onlara yüzde 90'larda oy desteği vermiştir. O zaman bunu bir tek yolu vardır vatandaşı sandığa göndermektir. Eğer vatandaş onların söylediği yolu tercih ediyorsa boynumuz kıldan incedir. Hodri meydan diyoruz. Vatandaş hür iradesiyle sandığa gitsin ne diyorsa kabulümüzdür, onların da kabulü olsun. Bu yüzde 90 oy almış bir partiye yakışmayan bir davranış biçimidir. Bu kadar halk desteğini almış bir partinin vatandaşın iradesinin bu şekilde yönlendirebileceği gücü kendinde bulabilmelidir. Bunu bulamadığı kuşkusunu taşıdığı, bunlara güvenmediği için vatandaşlarımıza sandığın yolunu kapatmıştır.”

Milliyet



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs