En Sıcak Konular

700 bin kişi nüfus cüzdanını değiştirdi

8 Eylül 2010 10:07 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, 40 gün önce 1 milyon 650 bin kişinin kimlik numarasının bulunmadığını belirterek, bu süre içerisinde 700 bin kişinin kimlik numarası edindiğini ifade etti. İpek, nüfus idarelerin bayramda ve seçim günü de çalış

Haluk İpek, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de çok önemli bir anayasa değişikliğinin oylandığına işaret ederek, "13 Eylül sabahı bütün vatandaşlarımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı bundan sonraki yıllarında hep ilgilendiren, onlara yeni haklar veren, bugüne kadar hiç kullanmadığımız ama Avrupa'da yaşayan Avrupa Birliği vatandaşlarının haklarına sahip olacaklar."dedi.

Kampanyalarla birlikte seçim hukukunun da yürüdüğünü vurgulayan İpek, oy kullanmak için T. C. Kimlik numarası olan bir belgeye ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 40 gün önce 1 milyon 650 bin kişinin kimlik numarasının olmadığını kaydeden İpek, "Çok yoğun çabalarla 700 bin civarında vatandaş kimlik numarasına ulaştı. YSK'nın kararına göre nüfus idarelerinden alınan nüfus cüzdan suretiyle oy kullanılabileceğine karar verdi. Bu da devam ediyor. " diye konuştu.

Önemli sayıda bir vatandaşın kimlik numaralarının olmadığını hatırlatan İpek, nüfus idarelerin bayram da seçim günü de çalışacağına işaret etti.

TC Kimlik numarası olmayan ve kimlik numarası edinmek isteyenlerin bu süreler içerisinde nüfus idarelerinden bunu edinebileceklerini kaydeden İpek, seçmen bilgi kartları gelmeyenlerin oy kullanabilecekleri uyarısında bulundu.

İpek, seçmen bilgi kartlarının sadece oyun hangi okul ve hangi sandıkta kullanılacağı bilgilerini içerdiğine işaret ederek, oy kullanmak için kimlik kartının yeterli olduğunun altını çizdi. İpek, vatandaşların nerede oy kullanacaklarını YSK'nın internet sitesinde kimlik numarası girilmek suretiyle öğrenme imkânı olduğunu vurguladı.

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,402 µs