En Sıcak Konular

352 sivil toplum kuruluşu daha 'Evet' dedi

8 Eylül 2010 09:38 tsi
Esenler'de 352 sivil toplum kuruluşu ve dernek, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Esenler Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Uzuner ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile dernek üyesi katıldı.Toplantıda söz alarak 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasında 'Evet' oyu kullanmanın sorumlu bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, ''Günümüze kadar yapılmış olan anayasalarda hep mağduriyet edebiyatı yapıldı. Ve bu ülkenin başbakanı ve bakanları asıldı. Anayasayı hazırlayan 7-8 kişi kendi kafalarına göre anayasa hazırlayarak genç kardeşlerimizi astılar. Ama 2010 yılında bambaşka bir halk var karşılarında. Artık milletin kendisi yapacak anayasasını. 26 maddeden oluşan ve bakıldığı zaman toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren pozitif menfaatler güden, iyilikleri barındıran bir anayasa yolda. Burada, çocuklarımız, engellilerimiz, kadınlarımız ve halkımız bu yasalardan faydalanacak. Umarım ilerleyen zamanlarda anayasanın tamamı değişir. Burada sürekli faaliyet gösteren dernekler ve sivil toplum kuruluşlarına yenilikçi, böyle bir anayasa yakışır. Yüzde 47 oy almış bir parti bir başsavcının aldığı kararla kapatılabiliyor. Toplumun bütün kesimleri ve değişik bütün partiler bu değişimin önünü açmak zorundadır. Çünkü anayasalar herkesi ilgilendiren, herkesin menfaatine unsurları taşır'' şeklinde konuştu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da Esenler'de çok bilinçli bir halk tabanı olduğunu ve değişim için sabaha kadar çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, ''Bizler Ramazan ayının ardından referandum için azami çaba göstermeliyiz. Çünkü önümüzdeki referandum halkın yararına bir değişim olayıdır. Değişim için hepimiz parti ayırımı yapmadan 'Evet' demeliyiz. Bugün Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir konu için sivil toplumu tamamıyla çok yakından ilgilendiren bir olayı tartışıyoruz. Bir devlet düşünün ki milletinden korkuyor. Böyle olunca Türkiye'de adım atan her birey sadece devleti korumak için yetişmiştir. Oysa Türkiye zor bir aşamanın ardından bazı meseleleri aştı. Bu ülkede 1 karış mesafe kat ettiren siyaset yapan iktidarlar devleti kurtarmak için kurulan anayasaları delerek hizmet etmişlerdir. Türkiye'nin milli şeften sonra bir arpa boyu yol aldıran hizmet adamları asılarak bedel ödemişlerdir. Bu milletten korkmayan anayasa için Esenler'de bulunan bütün fertleri sandık başına davet ediyor ve herkesten 'Evet' sözü istiyorum. Değişim halk iradesinin devreye girmesiyle olur'' dedi.

Konuşmaların ardından platforma çıkan 352 dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ellerini havaya kaldırarak hep bir ağızdan 'Evet' dedi.

cihan



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,479 µs