En Sıcak Konular

9 terörist etkisiz hale getirildi

8 Eylül 2010 08:34 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'deki terörist saldırılar ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hakkâri ili Merkez ilçesi Çaltıkoru Jandarma Karakol Komutanlığına, 06 Eylül 2010 gecesi saat 00.30 sıralarında, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açılmış, karakolda bulunan personel tarafından derhal karşılık verilmesi üzerine teröristler bölgeyi terk ederek dağlık arazi kesimine kaçmışlardır" denildi.

Bölgeye sevk edilen takviye kuvvetlerle teröristlerin takip edildiği belirtilen açıklamada şunlara değinildi: "Hakkâri ili Merkez ilçesi Aksu bölgesinde Çaltıkoru Jandarma Karakol Komutanlığına saldırıda bulunan terörist grupla temas sağlanmış ve çıkan çatışma gün boyu aralıklarla devam etmiştir. Bu çatışma esnasında teröristlerce açılan ilk ateş sonucu 1 Uzman Çavuş hafif şekilde yaralanmıştır. Eş zamanlı olarak bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ile de teröristler ateş altına alınmıştır. 06 Eylül 2010 günü havanın kararması ile birlikte bölgeden kaçmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları güvenlik güçlerince çember içerisine alınmıştır."

Teröristlerle çıkan çatışma sonrası yapılan arazi araması sonucunda 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, teröristlerin üzerlerinden çıkan silahlar şu şekilde sıralandı: 1 adet Kannas keskin nişancı piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 18 adet el bombası, 4 adet el telsizi, 1 adet gece görüş gözlüğü, 1 adet el dürbünü, 1 torba içerisinde miktarı bilinmeyen patlayıcı madde düzeneği.

cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,262 µs