En Sıcak Konular

'Yolsuzluk var' dedi, görevinden alındı

8 Eylül 2010 08:30 tsi
CHP'li İzmir Büyükşehir Bele-diyesi'nde 'yolsuzluk depremi' yaşanıyor. Belediye Genel Sekreteri Ersu Hızır, bir gazeteciye yolsuzlukları anlatınca görevinden oldu.

2007 yılından beri bu görevi yürüten Hızır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla açığa alındı. Hızır'ın, gazeteci Süleyman Gençel'e, "Büyükşehir'de her şey karman çorman.Yolsuzlukvar." diyerek bazı ayrıntıları paylaştığı belirtiliyor.Sayıştaymüfettişi de geçen temmuz ayında belediyede yaklaşık bir ay süren denetim yapmıştı.

İddiaya göre Genel Sekreter Ersu Hızır, geçtiğimiz günlerde Ege'nin Sesi isimliinternetgazetesinde görev yapan Süleyman Gençel'le yemekte bir araya geldi. Burada kendisiyle bazı özel bilgileri paylaştı. Belediyenin birçok şirketinde yolsuzluklar yapıldığını belirterek isimlerini de verdi. Fakat bu bilgi ve belgeleri kendisinin vermeyeceğini, alabileceği kişilere yönlendireceğini söyledi. Bütün bu yolsuzlukların Başkan Kocaoğlu'nun bilgisi dışında olamayacağını da ekledi. Ancak Hızır'ın bahsettiği kişiler belgeleri vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine gazeteci Gençel de kendisine verilen söz tutulmadığı için gizli yemeği ve orada geçen konuşmaları açıkladı. Gençel, Hızır'ın, özellikle belediyenin İZSU, İZFAŞ, İZULAŞ, ESHOT şirketleri ile imar konularında yolsuzluk bulunduğunu anlattığını aktardı. Ayrıca belediyenin körüklü otobüs alımları ve komisyon iddialarını da gündeme getirdiğini bildirdi.

Telefonlarına cevap vermeyen Ersu Hızır, eskiCHPGenel Başkanı Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen bir isim. CHP İzmir'de, bir süre önce Baykal'a yakın isimler görevden alınmıştı. Hızır'ın, son dönemde Kocaoğlu ile arasının iyi olmadığı yönünde söylentiler de yayılmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise internet gazetesinde yayımlanan yazıyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığı, bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla Genel Sekreter Ersu Hızır'ın yetkilerinin 'Başkanlık kararıyla' alındığı belirtildi. Bu süreçte boş kalan makama, Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'in vekâlet edeceği bildirildi. Hızır'ın yerine göreve geleceği öne sürülen Genç'in, belediyede Kocaoğlu'na en yakın bürokratlar arasında yer aldığı söyleniyor. Kocaoğlu ile üniversiteden arkadaş olan Genç, Gaziemir Belediyesi'nde de görev yapmıştı. Aziz Kocaoğlu, başkanlığıa seçilince Genç'i Büyükşehir Belediyesi'ne almış ve mali işlerden sorumlu genel sekreter yardımcılığına atamıştı. Son olarak da Belediye Spor Kulübü başkanlığına getirmişti.
 
zaman



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,837 µs