En Sıcak Konular

Çelik'ten CHP ve MHP'ye tepki

6 Eylül 2010 15:19 tsi
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Van Milletvekili Hüseyin Çelik, bu sabah Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın sunduğu, Erkan Tan ile Başkent'ten programına konuk oldu.

KPSS İçin Adalet Duygusu Zedelenmeyecek Bir Karar Çıkacak

Çelik, KPSS ile ilgili iddiaları;
“Türkiye merkezi sınavlarda çok başarılıdır. ÖSYM ve MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bunu çok sağlıklı yapan iki kuruluştur. Maalesef KPSS'den sonra soru işaretleri belirdi. 1 kişi bile olsa suiistimal veya kopya teşebbüsü varsa ortaya çıkması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulunu harekete geçirdi. Sayın Başbakan istihbarat birimlerine gerekli talimatı verdi. İptal edilmesini isteyenler haklı olabilir ama bize iptal edilmemesi yönünde de çok sayıda mail geliyor. Onlarda bu sınava çok hazırlandıklarını söylüyorlar. Birkaç koldan araştırmalar yapılıyor. Adalet duygusunu zedelemeyecek bir karar çıkacak” şeklinde değerlendirdi.

Hayır Çıkarsa Türkiye'nin Bir Daha Sivil Bir Anayasa Yapması Zor

Ak Parti'nin Yüce Divana gitmemek içinAnayasa değişikliğiyaptığı iddialarına karşı şunları kaydetti:
“12 bin km Duble yol, 150 bin derslik, sağlık reformu, toplu konutlar… Halka hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan Hükümet… Başbakan'ı ve bu Hükümeti kim, ne için Yüce Divan'a göndermeye çalışıyor? Menderes'i asan zihniyet bu. Menderes'e gerici dediler. Sivil dikta kuruyor dediler. Özal'a, Demirel'e, bugün de bize söylüyorlar. Hayır çıkarsa, Türkiye'nin bir daha sivil bir Anayasa yapması çok zor. Anayasa değişikliğine teşebbüs ettikleri için Menderes ve arkadaşlarını astılar.”

Yargı Bağımsız Değil, Bakımsızdı

“Bu paket 336 oyla kabul edildikten sonra CHP, ‘Yargı, siyasetin vesayetine giriyor, yargının bağımsızlığı kalkıyor, güçler ayrılığı prensibine aykırı oluyor diye Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Anayasa Mahkemesi, aykırı olmadığını, yargının bağımsızlığını ortadan kaldırmadığını söyleyip reddetti.CHPve MHP'nin ileri sürdüğü bütün iddiaları Yüksek Mahkeme reddetti. Biz bu değişikliği Yargının gerçek anlamda yargı olması için, sağlam temellerde adalet olması için yaptık. Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. Üye sayısını 7 kişiden 22'ye çıkarıyoruz. 3 daire şeklinde yapılanma yapıyoruz. Avrupa'daHSYKgibi kurumlarda üyeleri meclisler, senatolar, meclis başkanları, devlet başkanları seçiyordu. Biz bu tartışmayı yaratmamak için yapmadık” dedi.


Kılıçdaroğlu'nun Ülkeye Getirdiği Tek Yenilik ‘Recep Bey'

“Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkan olunca herkes ümitlendi. Onun getirdiği yenilik ‘Recep Bey' oldu. Senin bu ülke için yeniliklerin ne? Alternatif politikaların ne? Terörü çözecekmiş, başörtü meselesini çözecekmiş... Bekara hanım boşamak kolay. Nasıl çözeceksin? Çözümlerini anlat. İki anahtar verecektin. Nerede bunlar? Halkın karnı tok bunlara” dedi.

Kılıçdaroğlu, Terbiye Sınırlarını Zorluyor

“Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakan'a hırsız, kalpazan, harami diyor. Dün Tandoğan Meydanında ‘Sen Başbakan olmuşsun ama adam olamamışsın' dedi. Terbiye sınırlarını zorluyor. CHP'ye soruyorum: 8 yıldır iktidarız, bugüne kadar kaç yolsuzluk dosyamızı savcılıklara verdiniz? Kara çalıyorsunuz. Buna iftira, ayıp derler. Bir ülkenin Başbakan'ına hırsız dersen siyasi üslubu kirletmiş olursun” dedi.

CHP Kabine Neden Girmedi? MHP Girdi Neden Oy Vermedi?

“Hani 24 maddeye karşı değildiniz? Onaylarız demiştiniz. Eğer oy verseydiniz 367'nin üzerinde oy alırdı, HSYK veAnayasa Mahkemesidışındaki maddeler için referanduma gidilmezdi. Neden CHP kabine bile girmedi? MHP girdi kabine neden oy vermedi? Memurlara Toplu Sözleşme Hakkı verilmesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Kadınlara, özürlülere, çocuklara, gazi şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık yapılmasının ne zararı var? diye sordu.

CHP Kendi Bütçesini Yönetemiyor, Devletinkini Nasıl Yönetecek

Referandum için trilyonlar harcadığını söyleyen CHP'lilere şöyle yanıt verdi: “Kendisi kimin parasını harcıyor? Ailesinden kalan parayı mı? Biz de, o da hazinenin verdiği parayı kullanılıyoruz. Anayasa Mahkemesi bütün siyasi partileri denetliyor. Harcamalarımız faturalı, kaynağı belli. Bütün denetimlerden alnımız açık çıktık. Hesapsız hiç bir şey yok. Sokaktaki insan, neye evet neye hayır diyeceğimi bilmiyorum diyor. Milyonlarca insanı meydana toplayıp anlatabilir miyiz? Niçin evet demesi gerektiğini, hazırladığımız kitaplarda, billboardlarda,gazetede anlatıyoruz. Bizim dayatmacı, tepeden bakan tavrımız olsa bu kadar yapar mıyız? CHP para bitti diyor. ‘VET' prensibi var. Verimli, tutumlu, etkin olacaksın. Beceriksizliği kendilerinde arasınlar.”

MHP Teröre Sığınıyor Başka Bir Şey Bilmiyor

Çift milletli devlet yapacaklar iddialarını “Bu çok zavallı bir politika. Yargıtay'da ses kaydı çıktı. Abdullah Öcalan bize lazım diyor. Öcalan'ın bu ekibi nasıl kullandığını herkes anladı mı? Şimdi MHP bunlarla beraber hayır cephesinde. Memleketin üzerinde ne tür tezgahlar oynanıyor? MHP teröre sığınıyor. Başka bildiği bir şey yok. Terör bu memleketin çocuklarını yutan milli bir meseledir” şeklinde değerlendirdi. 



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs