En Sıcak Konular

Partimin kararını takmıyorum: Evet

6 Eylül 2010 14:33 tsi
Partimin kararını takmıyorum: Evet 'Partimin kararını takmıyorum' diyen DP'li başkan 'evet' diyeceğini açıkladı.

Adana'nın İmamoğlu ilçesinin Demokratik Partili (DP) Belediye Başkanı Kadir Altunköse, referandumda 'hayır' diyen partisinin kararını takmadığını belirterek, 'evet' diyeceğini açıkladı.
İlçede çok sayıdaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediye binasında basın açıklaması yapan Altunköse, "Bugün doğrudan yana tavır aldığım için DP'nin kararını tanımıyorum. Aldıkları kararı kabul etmiyorum. Yanlış bir karar. DP gibi Adalet Parti ve Doğru Yol partisi gibi Türkiye'de yıllarca darbelerden cuntalardan sıkıntı çekmiş, idam sehbalarında can vermiş, iktidarı değiştirilmiş, gece yarısı hükümetler yıkılmış, bakanları Zincirbozan ve Hamzaköy'e gitmiş, bir partinin neferi olarak bu referandumda kayıtsız kalmamayı vicdanı bir borç bildim ve bütün hemşerimizle birlikte 'evet' diyorum." ifadesini kullandı.

Niçin evet diyeceğini açıklayan Altunköse, "Türkiye'de daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için halk iradesinin daha fazla egemen olması için herkesin halka saygılı ve hesap verebilmesi için demokrasilerde yeter söz, karar, tercih milletin olması için; Atatürk, 'halk iradesi çelik zırhı deler' demişti; bunun gerçek olabilmesi için evet diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Referandumun bir parti meselesi olmadığına dikkat çeken Altunköse, "Referandum bir memleket sevdası olarak gördüğümüz için Demokrat Partili Belediye Başkanı olarak merkez ve köylerimizdeki 10 bin oyumuzla belediye meclis üyelerimle, sivil toplum kuruluşları ile, muhtarlarımız, ailem ve personelimle 12 Eylül'de evet diyeceğiz." dedi.

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya 'evet' dediği için yapılan ihracı nefretle kınadığını açıklayan Altunköse, "Demokrasi ve özgürlük için canı gönülden mücadele veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeyi de vicdani bir borç olarak görüyorum." diye konuştu.

CİHAN

 

 



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs