En Sıcak Konular

'Darbesever değil, darbesavar olmayı tercih ettiğimiz için evet'

6 Eylül 2010 13:46 tsi
12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği ile ilgili Kastamonu'da faaliyet gösteren 33 sivil toplum kuruluşu 'evet' platformu oluşturarak ortak bir basın açıklaması yaptı.

STK Evet Platformu adına açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı M. Zeki Karaman, Kastamonu'da faaliyetlerini yürüten, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak, 12 Eylül günü referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketine 'evet' dediklerini açıkladı.

Karaman yaptığı açıklamada 26 maddeden oluşan anayasa paketine neden 'evet' dediklerini şöyle aktardı: "Referandumda, hiç bir siyasi partinin yanında veya karşısında değiliz. Evet diyoruz çünkü Milli iradenin yok sayılamayacağı bir Türkiye için evet diyoruz. Biz hakkaniyetten yanayız. Hakkaniyetten yana olduğumuz için evet diyoruz. 12 Eylül'de yapılacak referandumda, siyasi partilerin değil, milletimizin geleceği oylanacaktır. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın, özürlülerimizin, şehit eşleri ve çocuklarının, malul ve gazilerimizin 'eşitler üstü' kılınmasına hayır dememiz mümkün olmadığı için evet diyoruz. Vatandaşın fişlenme korkusundan kurtulmasını istiyoruz. Özgürlüklerin keyfi olarak sınırlanmasına karşı çıkıyoruz. Çocuklarımızın her türlü istismar ve şiddete karşı korunmasını istiyoruz. Toplu sözleşmeye ve bunu hayata geçirecek toplumsal sözleşmeye de evet diyoruz. Kamu denetçiliği ile, insanımıza daha hızlı hizmet ulaştırılacağını biliyoruz. YAŞ kararlarıyla görevlerine son verilenlere, savunma hakkı verilmesine nasıl karşı çıkabiliriz? Milli iradeyi yok sayan, her türlü darbe ve darbe girişimlerinin son bulması için evet diyoruz. 12 Eylül'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketindeki maddeleri tek tek incelediğimizde; hayır dediğimizde hiçbir şey kazanmayacağımız için, Türkiye yerinde saymasın diye evet diyeceğiz. Evet dediğimizde ise hiç bir şey kaybetmeyip çok şey kazanacağımızı görüyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza; tercihimizi rahatlıkla izah edebileceğimiz için evet diyoruz."

Anayasada yapılacak değişikliklerle nelerin gerçekleşeceğini iyi bildiklerini ifade eden M. Zeki Karaman, idari yargının yerindelik denetimi yapamayacağının kesinleşmesine sevineceklerini belirtti. Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü: "Memurların; uyarma ve kınama cezalarına itiraz edebilecek olması, insan haysiyetine daha yakışır bir durum olduğu için evet diyoruz. Yürütmenin yargıya baskı yapmasına son veren, tarafsız ve bağımsız yargı ve yargıçlara sahip olan toplumda, adalete güven artacağı için evet diyoruz. 367 diretmesinin son bulmasını istiyoruz. 411 milletvekilinin iradesini kaos görenlere inat evet diyeceğiz. Anayasa Mahkemesi'yle ilgili yapısal ve işlevsel değişikliklerin, ülkemizin önünü açacak olumlu gelişme olarak kabul edildiğini biliyoruz. HSYK üyelerinin geniş tabanlı temsile imkan verecek şekilde artırılmasını önemli görüyoruz. Hakim ve savcılar üzerinde tehdit oluşturmayacak bir HSYK'ya referandumda evet diyerek kavuşacağız. Ekonomik ve sosyal politikaların katılımcı demokratik yöntemlerle oluşturulması, toplumda sevinçle karşılanacak olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Ekmeğimiz de, özgürlüğümüz de artıp çoğalsın diye evet diyeceğiz. AİHM'e, yüklü miktarda tazminat ödemekten, hangi Türk evladı memnun olabilir? Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru için evet diyoruz. Anayasa'da geçici 15.maddenin kaldırılması, darbe teşebbüsü düşünenlerin korkulu rüyası olacaktır."

Türkiye lider ülke olsun diye, dünya sahnesinde oyun kurucu olsun diye evet dediklerini kaydeden Karaman, açıklamasını şöyle tamamladı: "Anayasayı sivillerin de yaptığını/yapabileceğini ispat için evet. Millet ve devletin kaynaşması, kucaklaşması için evet. Yeter söz milletin dediği için Adnan Menderes ve arkadaşlarını asanlara inat evet. Ordudan YAŞ kararlarıyla atılanların, mahkemelerde haklarını arayabilmeleri için evet. Türkiye'nin önünü açmak ve istikrar için evet. Türkiye'yi içe kapatma ve yalnızlaştırma senaryolarına son vermek için evet. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat mağdurlarına sahip çıkmak için evet. 27 Nisanlarda olduğu gibi, darbe teşebbüsü ile karşılaşmamak için evet. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru için evet. Memurların toplu sözleşme hakkı için ve emeklilerin de bundan yararlanması için evet. Daha özgür, daha demokrat ve büyük Türkiye için evet. Devlete göre millet değil, millete göre devlet gerçeğinin hayat bulması için evet. Türkiye'nin, dünyada daha fazla sözünün geçerli olabilmesi için evet. Dünya üzerinde daha haysiyetli, daha şerefli bir hayat için evet. Kirli oyunların son bularak, terörden kurtulmamız için evet. Kendini üstün görenlerin hukuksuzluğundan kurtulup, hukukun üstünlüğüne kavuşmak için evet. Referandumda evet diyeceğini açıklayan STK'ları tehdit eden, PKK'ya inat evet. Darbesever değil, darbesavar olmayı tercih ettiğimiz için evet diyoruz. Ülkemiz ve milletimize karşı kurulan, tüm vargelleri bozmak için evet diyeceğiz."
 
cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs