En Sıcak Konular

10 kişiden 6'sı oy kullanamıyor !

6 Eylül 2010 11:38 tsi
Tatil, bayram ve referandumda oy kullanmak üzere yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşların yarıdan fazlasının evrak eksikliği ve benzeri nedenlerle oy kullanmadığı öğrenildi.

Bu durumun vatandaşların gerekli hazırlıkları yapmamalarından kaynaklandığı ve 10 vatandaştan 6'sının oyunu kullanamadığı belirtildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki seçim sandığı görevlileri, yurt dışından gelen vatandaşların çoğunun seçmen kaydının nerede olduğunu bilmeden kendilerine müracaat ettiğini belirterek bu durumun kendi işlerini zorlaştırmasından yakındı. Gurbetçilerin, bulundukları ülkelerdeki konsolosluklardan kaydı olup olmadığını sorgulatmadığı için sıkıntı yaşandığına işaret eden seçim görevlileri, Türkiye'ye gelen her 10 gurbetçiden 6'sının, YSK kayıtlarında gözükmediği için oy kullanamadan havalimanından giriş yaptığını söyledi.

Ailesiyle birlikte Londra'dan gelen Nafiz Utkun isimli vatandaş, kaydı yurt dışında olduğu için pasaport kontrolünden geçtikten sonra oyunu kullandığını söyledi. Utkun, "Gayet kolaydı. Tercihim evet oldu. Türkiye'nin iyiliği niyetiyle kullandım." dedi. Eşi Cennet Gül Utkun da, oy kullanırken sıkıntı yaşamadığını belirterek, demokrasi adına daha iyi olacağını düşündüğü için tercihinin evet olduğunu anlattı.

ÇOĞU GURBETÇİ GÜMRÜKTE OY KULLANAMIYOR

Fransa'dan gelen Ömer Koç, sorunla karşılaşmadan oyunu Türkiye'nin daha iyiye gitmesini istediği için evet yönünde kullandığını dile getirdi.

Mutlu Polat isimli Norveç'te yaşayan bir vatandaş, seçmen kaydının nerede olduğunu bilmedenAtatürkHavalimanı'nda oy tercihini kullanmak isterken sorun yaşadı.Seçimgörevlisinin izah etmesine rağmen oy kullanmakta ısrar eden Polat, "Kütük kaydımda problem varmış. Burada kullanamadım, yurt dışına gidince kullanacağım. Tercihim hayır olacak." diye konuştu.

Ailesiyle ABD'den gelen Ayhan Yılmaz, havalimanında oy kullanmak istemesine rağmen kaydı olmadığı için bu isteğini gerçekleştiremedi. Yılmaz, "Burada gözükmüyor, herhalde içeride kullanacağız. Tercihimiz evet tabii. Evet dememin birçok sebebi var. Benim için en önemlisi Türkiye'de artık sivil bir demokrasinin uygulanması. Bütün şüphelerin kaldırılması için anayasanın değiştirilmesi gerekiyor." izahını yaptı.

Bangadeş'te yaşayan Seçkin Bütün ile Ali Karakaya isimli gurbetçilerin de havalimanında yaptırdıkları kimlik kontrolünde seçmen kayıtları yurt dışında çıkmadı. Bütün, "Sanırım, kaydımız yansımamış, Türkiye'de kullanacağım. Konsolosluktan kaydımı sorgulatmadım." derken Karakaya, kaydının muhtemelen Türkiye'de yaşadığı yerde olduğu tahmininde bulundu. 

CİHAN

 



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs