En Sıcak Konular

Borsada rekorlu açılış

6 Eylül 2010 11:13 tsi
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi haftanın ilk işlem gününde 0,89 puanlık artışla tüm zamanların rekoruyla açıldı.

Bileşik endeks, yeni haftanın ilk iş gününe 0,89 puanlık artışla 60.999,73 puandan başlayarak, tüm zamanların en yüksek açılış değerine ulaşmış oldu,

Endeks, cuma günü kapanışta 60.998,84 puana ulaşarak tüm zamanların rekoruyla kapanmıştı.

DOLAR 1.50'NİN ALTINDA

ABD'de piyasaların Emek Bayramı nedeniyle kapalı olacağı, Ramazan Bayramı nedeniyle kısa haftaya 1.50 seviyesinin altından başlayan dolar/TL'de euro/dolar paritesi ve dış gelişmeler, gösterge faiz tarafında ise ihale izlenecek.

Bugün genel olarak sakin bir seyrin beklendiği piyasalarda, Pazar günü düzenlenecek referandumda ağırlıklı "evet" sonucunun fiyatlandığı belirtiliyor.

Hazine bugün 9 Mart 2011 itfalı 6 ay vadeli TL cinsi iskontolu referans bononun ilk ihracını gerçekleştirecek. İhalede ihraç tutarı 1.94 milyar TL olacak.

Ayrıca TCMB, Ağustos ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu açıklayacak.

ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle sakin bir seyir beklediklerini söyleyen bir bankacı, "Bugün referans bono ihalesi var. Kısa vadeli bir kıymet ihraç edilecek, talep olacaktır. Gösterge faiz tarafında yüzdem 8.15/8.05 bandında hareket bekliyoruz. Piyasalar referandumda 'evet' sonucunu fiyatlıyor. Yabancı yatırımcıların oyun yüzdesine bakmayacağı söyleniyor ancak her iki sonucun da yüzde 50 civarında çıkmasının piyasalara olumsuz yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artmasına karşın çekirdek enflasyonda düşüşün devam etmesiyle gösterge tahvil faizi Cuma günü yüzde 8.03 seviyesine kadar gerilemişti.

Tahvil-bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta yüzde 8.08, valörlüde yüzde 8.11 olan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, bu sabah tezgahüstü piyasada yüzde 8.14/8.09 seviyesinden açıldı.

Dolar/TL tarafında da ABD'nin tatili nedeniyle fazla hareket beklemeyen bir bankacı, "Cuma gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası borsalarda çok iyi performans gördük bununla birlikte dolar/TL 1.50'nin altında bir açıldı. Euro/dolar paritesinde yukarıda 1.2930 aşağıda 1.2860 seviyeler önemli. Büyük olasılıkla bu bant içinde kalırız. Dolar/TL tarafında ise 1.4920/1.5115 bandında hareket ederiz. Öte yandan Pazar günü gerçekleşecek referandum ile ilgili olumlu beklentiler de satın alınıyor diyebiliriz" dedi.

Geçen hafta Cuma günü ABD tarımdışı istihdam verisinin beklentilerin altında düşüş kaydetmesiyle dolar/TL, en son 19 Ağustos'ta gördüğü 1.4990 seviyesinin altına gerilemişti.

ABD borsaları Cuma günü, aralarında beklenenden iyi gelen istihdam verilerinin de bulunduğu olumlu ABD verilerinin hata içinde ekonominin yeniden resesyona girmeyeceği yönünde oluşturduğu iyimserlikle yükseldi. Son iki ayın en iyi haftasını geride bırakan S&P 500 endeksi geçen hafta yüzde 3.8 yükselerek, Emek Bayramı nedeniyle kapalı olacağı bugünün ardından haftaya güçlü bir başlangıç yapmanın zeminini hazırladı.

ABD'de Cuma günü açıklanan veriye göre tarım dışı istihdam, Ağustos ayında 100,000 olan beklentiye karşılık 54,000 azaldı.

Asya borsaları ABD'de Cuma günü açıklanan istihdam verilerinin yatırımcıların bu ülkede yeni bir resesyon endişelerini şimdilik gidermesiyle bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bankalararası piyasada Cuma günü spot kapanışta 1.5050/1.5080 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1.4970/1.5030 seviyesindeydi. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi 1.2896 seviyesinden işlem gördü.

sabah



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,802 µs