En Sıcak Konular

Güneş: Referandum askerî vesayeti kaldıracak

6 Eylül 2010 11:04 tsi
Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güneş, referandumda yüzde 60 seviyesinde ''evet çıkacağını söyledi.

Anayasada yapılacak değişikliğin ileriye doğru olumlu bir adım olduğunu belirten Güneş, askeri vesayete yol açan maddelerin kaldırılacağını vurguladı. Buna destek vermek gerektiğini kaydeden Güneş, "İnsanlarımız niye ret oyu verecek anlamıyorum. Bu devlet bizim de devletimizdir. Kürtlerin başka bir yere gitme durumu yok. Beraber yaşamak zorundayız." dedi.

Bitlis'teki Bekiran aşiretinin ileri gelen isimlerinden olan Mehmet Ali Güneş, BDP'nin yürüttüğü boykotun çok yanlış bir tavır olduğunu belirti. Vatandaşın sandığa gitmek isteğini anlatan Güneş, boykotun beklendiği kadar tutmayacağını savundu. Referanduma sunulan 26 maddede bütün ülkeyle beraber Kürtlerin de faydası olduğunu dile getiren Güneş, 12 Eylül'de çıkacak sonucun yeni anayasa için de başlangıç olacağının altını çizdi. 80 yıldır gücünü koruyan bir zihniyeti değiştirmenin zor olduğuna işaret eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek yargı mensuplarının ortaya çıkan ses kayıtlarında Öcalan'la ilişkileri olduğu, gizli gizli görüşmeler yaşandığı görülüyor. Nasıl Türkiye'nin Ergenekon'u varsa Kürtlerin de Ergenekon'u var. Kürtlerin Ergenekon'una el atılmadığı müddetçe gerçek anlamda bu konular çözülmez. NATO tarafından kurulmuş bir teşkilattır. Son zamanda Ergenekon ismini almış. Apo Şam'da baypas edilecekti. Başbakan tarafından engellendi. İçeri alındığında yine korundu. Türk haklı da Kürt halkı da kullanılıyor. Referandum sonrasında ciddi olumlu gelişmeler olacak, kırılmalar olacak. Bölge halkı evet diyecektir. 12 Mart 1971 muhtırasından sonra Diyarbakır'da işkence gördüm. Musa Anter, Canip Yıldırımlar, Tarık Ziya Ekinci, Faki Hüsamettin Samiç gibi çok sayıda Kürtle birlikte işkence gördüm. Bu iktidar zamanında işkence azaldı. Referandumla daha çok şeylerin değişeceğini düşünüyorum. Referandum Türkiye'yi güzel bir raya sokar. Ancak 'hayır' çıkarsa çok kötü olur."

 
cihan



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,887 µs