En Sıcak Konular

AB’nin zirvesinde ikinci Sarrazin

4 Eylül 2010 18:48 tsi
AB’nin zirvesinde ikinci Sarrazin AB’nin Ticaret Komiseri Karel De Gucht, “ABD’de en güçlü lobi Yahudilerin. En ılımlısıyla bile akılcı tartışmaya girmek imkansız” dedi. “Yahudilerin kendi genleri var” diyen Sarrazin şokunu yeni yaşayan Yahudi örgütleri

AVRUPA Komisyonu’nun Ticaretten Sorumlu Üyesi ve Belçika’nın eski Dışişleri Bakanı Karel De Gucht (56), Flaman radyosu VRT’ye önceki gün verdiği demeçte şunları söyledi:

“Yahudi lobisinin ABD Kongresi üstündeki ağırlığını küçümseyemezsiniz. ABD politikası üstündeki ağırlıklarını da küçümseyemezsiniz. Oradaki en örgütlü baskı grubu onlar. Ne İsrail’de yaşayan, ne de ABD’deki lobiye dahil olan ortalama Yahudi’nin kanaatini de küçümseyemezsiniz. Çoğu Yahudi arasında hep haklı olduklarına dair bir inanç var. Bunu başka türlü ifade edemiyorum. Ama onlarla akılcı tartışmalara girerek bu inançla mücadele edebilmek zor. Ilımlı bir Yahudi ile bile Ortadoğu’daki durum hakkında akılcı bir tartışma yürütmek kolay değil. Çok duygusal bir mesele.”

Özür dile baskısı

Bu sözlere Avrupa Yahudi Kongresi sert tepki gösterdi. De Gucht’un özür dileyip sözlerini geri almasını isteyen örgütün başkanı Moşe Kantor, “Üst düzey bir Avrupalı yetkiliden bir kez daha ölçüyü aşan, Yahudi düşmanı sözler duyuyoruz. AB’nin en üst kademelerinde bile ‘Yahudi gücü’ iftirası kabul edilebilir görünüyor. Bu, daha hoşgörülü bir Avrupa isteyen herkesi endişelendirmeli” diye konuştu.

Kongo’da istenmeyen adam

Aralık ayında da “Kongolu yetkililer AB yardımlarını doğru yerlere harcamıyor” deyince bu Afrika ülkesinde istenmeyen adam ilan edilen De Gucht, “İfadelerimin yanlış anlaşılmasına üzgünüm. Niyetim Yahudi toplumunu gücendirmek değildi. Yahudi düşmanlığı Avrupa değerlerine aykırıdır” diyerek kendisini savundu. Avrupa Komisyonu ise De Gucht’un arkasında durmadı ve sözlerinin sadece kendisini bağladığını açıkladı.

Gazeteden yabancı karşıtı bankacıya Türkçe manşet

Almanya’nın başkentinde yayınlanan Berliner Kurier Gazetesi, yabancı karşıtı görüşlerinden ötürü Alman Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin için Türkçe manşet attı ve “Güle güle” dedi. Banka yönetimi ırkçı söylemi tepki çeken Sarrazin’in görevden alınmasını istemişti. Yetkili kişi olan Cumhurbaşkanı Christian Wulff ise hükümetten, bankacının görevden alınması talebiyle ilgili görüş istedi.



Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,284 µs