En Sıcak Konular

Böyle hayır gerekçesi görülmedi!

4 Eylül 2010 00:05 tsi
İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, "12 Eylül" referandumunda 'evet' çıkması halinde AK Parti'nin yeni bir anayasa yapmasından endişe duyduklarını söyledi.

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın,12 Eylül referandumunda 'evet' çıkması halinde AK Parti'nin yeni bir anayasa yapmasından endişe duyduklarını söyledi.

Bursa Barosu ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Anayasa Tartışmaları" konulu panel Bursa Eğitim Araçları Salonunda yapıldı. ADD Bursa Şubesi Başkanı Nedret Yayla yönetimindeki paneleİstanbulBarosu Başkanı Muammer Aydın, Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez katıldı.

Panel öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Baro Başkanı Aydan, AK Parti'nin yargının üzerine 'çullanmayı' düşündüğünü ileri sürdü. Yargı reformu deyince yargının yıllardır çözülemeyen sorunlarını anladıklarını belirten Aydın, AK Partinin yargı reformu deyince Anayasa mahkemesi ile HSYK'yı anladığını iddia etti.

Aydın konuşmasında gelecek kaygılarını şöyle açıkladı: "Buradan 'evet' çıkarsa yeni bir anayasa önümüzde demektir. Ve yeni bir anayasa bu ülkenin demokratikleşmesi açısından değil, bir başka cumhuriyetin getirilmesi açısından sıkıntı yaratacaktır. Onun için açık ve seçik olarak, ayrı ayrı da getirilse, paket halinde de getirilse 'hayır' diyoruz."

"HER PARTİDE ÇÜRÜK ELMALAR OLABİLİR"

DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez ise, referanduma 'hayır' diyeceklerini hatırlattı. AK Parti'nin panikte olduğunu savunan Söylemez, Güney Doğu'da 'evet' diyeceğini açıklayan sivil toplum örgütlerini de 'PKK sempatizanı' olmakla suçladı.

Söylemez, 'evet' diyeceği için partiden ihraç edilen eski Genel Başkan Süleyman Soylu ile ilgili bir soruya ise, şu yanıtı verdi: "AKP, her partide birkaç çürük elma bulup o partiyi karıştırmak istiyor. Çünkü kendinden emin değil. Daha dün Konya'da 5 AKP'li istifa etti, başka partiye geçti. Her partide kafası karışık insanlar olabilir. O parti disiplinine aykırı davranıyor olabilir. Ama bir insanAKPile işbiriliği yapıp parti değerlerine aykırı kampanya yürütürse bu etik değerleri ve demokratik teamüllerle bağdaşmaz."

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman da, anayasa düzenlemesinin belli bir hedefle yapıldığını iddia etti. 

cihan



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,102 µs