En Sıcak Konular

'Kürtleri sürecin dışında bıraktık iddiaları utandırıyor'

3 Eylül 2010 22:53 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da STK'lar ile iftar yemeğinde önemli mesajlar verdi. Başbakan, Kürtlerin sürecin dışında tutulduğu iddialarının utandırıcı olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da düzenlediği miting sonrasi STK'lar, dernekler ve mülki amirlerin de hazır bulunduğu bir iftar yemeğine katılırken, iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada BDP'nin astığı boykot bilboardlarına çok üzüldüğünü söyledi.

BDP tarafından bilbaordlara asılan boykot afişlerine değinen Başbakan Erdoğan, "Hiçbir zaman demokrasi ipotek altına alınamaz, özgürlükler ipotek altına alınamaz. Gelirken bir bilboard gördüm ve ülkem adına üzüldüm. Hele hele demokrasi mücadelesi verdiğini iddia eden bir partinin sandık üzerine çarpı işareti koymasını hiçbir ifade ile açıklayamazsınız. Çünkü sandık demokratik mücadelenin bir sembolüdür. Demokrasilerde her şeyi tayin edecek olan, sandıklardır. Siz bu sandıklara gidişi engellemeye kalkarsanız ve vatandaşın iradesini ipotek altına almaya kalkarsanız buna asla demokrasi denmez. Fakat benim halkımın aklıselimi bunu en güzel şekilde çözecektir. Şimdi sıra sizde, karar da sizde. Bu ülkenin özgürlük yarınlarının işaret fişeklerini siz atacaksınız. Paketin içinde ne var konuşulmuyor." diye konuştu.

Kürtlerin sürecin dışında bırakıldığı iddiaları yüzünden utandığını anlatan Başbakan, "Ben bir başbakan ve vatandaş Tayyip olarak utanıyorum. Diyorlar ki Kürtler sürecin dışında bırakıldı. Değerli vatandaşlar şu anda bu parlamentonun içerisinde 100'den fazla Kürt kökenli milletvekili bulunuyor. Bunların hepsi de yasamanın içerisinde yer almıyor mu? Nasıl oluyor da sürecin dışında kalıyor? Ama bir siyasi parti bu olayı boykot etmek suretiyle kendini sürecin dışına atıyor, kendini attığı gibi benim Kürt kardeşlerimi de atıyor. Onun için de kampanya yapıyor, nasıl demokrasi bu? Bu, demokratik hakları ipotek altına almaktır. Ben halkımın kanaatine inanıyorm. İnsan alim olur, arif olamaz, arif olmak başka bir şeydir. Halkımda o ariflerin kararını görüyorum, hani bazıları çıkıp dediler ya bidon kafalılar. 12 Eylül'de eğer egemenlik kayıtsız şartsız milletinse milletimin kararı saygındır, biz ona uyarız. Böyle bir iftar sofrasında sizlerle beraber olmaktan, arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. İnşallah 12 Eylül'de 2 bayram olsun diyorum ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,313 µs