En Sıcak Konular

Arda hakkında öyle bir haber çıktı ki...

3 Eylül 2010 15:02 tsi
Mehmet Çiftçi'nin haberine göre Atletico Madrid'in Galatasaray'a Arda Turan için yaptığı 11 milyon Euro'luk resmi teklif bir kurmacadan ibaret.

Menacer kazandı
Arda'nın menaceri Ahmet Bulut, yaptığı her açıklamada Milli futbolcuyu birçok kulübün istediğini belirtti. Ancak şu ana kadar genç yıldıza gelen resmi bir teklif olmadı. İddialara göre, Atletico Madrid CEO'su Miguel Angel Gil'den sahte teklifte bulunmasını isteyen menacer Jorge Mendez, Ahmet Bulut'un çok yakın arkadaşı ve onun isteği üzerine böyle bir işe girişti. Böylece Arda Turan'ın İspanya'nın en büyük takımlarından biri tarafından istenmesi ve bir Türk oyuncu için en yüksek teklifin yapılması, menaceri Ahmet Bulut için ciddi bir reklam oldu. Aynı zamanda da oyuncuyu elinden kaçırma ihtimali kalmadı.

Arda kazandı
Geçtiğimiz sezon taraftarın tepkisi nedeniyle oldukça morali bozulan Arda'nın takımdan ayrılmak istediği iddia edilmişti. Ancak Adnan Polat kendisini satmayacağını açıkladı. Genç kaptan, yeni sezonda da zaman zaman Rijkaard'la sorun yaşadı. Milli futbolcu, Atletico Madrid'in sözde teklifiyle, kendisi için en yüksek bonservis bedeli önerilen Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Arda Turan'ın eli böylece hem Frank Rijkaard, hem de taraftar karşısında ciddi anlamda güçlenmiş oldu. Olup bitenlerden belki haberi bile yoktu ama transfer borsasındaki değerini korudu, hatta arttırdı.

Yönetim kazandı
Atletico Madrid'in yaptığı teklif belki de en çok yönetimin işine yaradı. Adnan Polat, özellikle Haldun Üstünel'in istifasının ardından taraftarı bir anlamda karşısına aldı. Transferlerin gecikmesiyle birlikte öfkesini Adnan Sezgin'e yönelten Sarı-Kırmızılılar, Polat'ı da ciddi bir şekilde eleştirdi. Ancak Misimoviç ve İnsua transferleri eleştirileri azalttı. Ardından Arda Turan'ın 11 milyon Euro gibi ciddi bir bedele rağmen satılmaması, Başkan Adnan Polat ve yönetiminin taraftar nezdindeki itibarını bir kez daha yükseltti.

İşte o haber
Sahte senaryo mu?
Galatasaray'a, Atletico Madrid'den, transferin bitimine bir gün kala Arda ile ilgili gelen ve yönetim tarafından geri çevrilen 11 miyon euro'luk teklifin perde arkasından ilginç gelişmeler çıktı. Sarı-kırmızılı yönetime yollanan teklif faksında imzası bulunan ve Atletico Madrid'in hem hissedarı hem de CEO'su olan Miguel Angel Gil'in, kulübün bilgisi haricinde, yakın dostu olan bir menajere iyilik yapmak için böyle bir girişimde bulunduğu ileri sürüldü. Gil'in sözünü ettiği kişinin de Quaresma ve ünlü teknik direktör Mourinho'nun menajeri Jorge Mendez olduğu iddia edildi.büyük yankı uyandıran teklifle ilgili yakın dostlarına bilgi veren Atletico Madrid CEO'su Miguel Angel Gil'in, menajer Mendez'in kendisinden, Arda'nın, Atletico Madrid'e transferi için resmi bir yazı istediğini söylediği öğrenildi. Gil'in ardından olayı şöyle anlattığı bildirildi: “Mendez, bunu yakın bir Türk dostu için yapmamı talep etti. Ben de, kendisine, Atletico Madrid'in Arda ile ilgilenmediğini, ayrıca 11 milyon euro'luk bütçesi de bulunmadığını ilettim. Mendez sadece resmi yazının yeterli olduğunu söyledi ve Galatasaray'ın teklifi reddedeceği garantisini verdi. Bu garantiyi aldıktan sonra ben de yakın dostum olan Mendez'e gerekli yazıyı gönderdim. Gerçekte biz, Arda ile hiç ilgilenmedik”.

İspanyollar şaşırdı
İspanyol basını da, Atletico Madrid'in teklifini, Türkiye'deki gazeteleri kaynak göstererek yayınladı. Ülkenin önde gelen gazeteleri, internet sitelerinde teklif yazısına da yer verirlerken, şaşkınlıklarını dile getirdiler. Gazeteler, Atletico'nun ilgilendiği oyuncuları günler öncesinden basına açıkladığı, son dakika tekliflerinden kaçındığı, ayrıca takımın Arda niteliğinde bir oyuncuya ihtiyacı olmadığı yorumlarını yaptılar. Arda ile ilgili teklifi önceki gün menajer Ahmet Bulut, Galatasaray yönetimine iletmişti.


 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,781 µs