En Sıcak Konular

YÖK önünde 'KPSS iptal edilmesin' eylemi

3 Eylül 2010 13:00 tsi
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavında yüksek puan alan memur adayları, sınavın iptal edilmemesini isteyerek, "Kopyacılar ekmeğine yağ sürülmesin." dedi.

Ankara Bilkent'teki Yüksek Öğretim Kurulu önünde bir araya gelen yaklaşık 30 kişi, pankart açıp eylem yaparak KPSS'nin iptal edilmemesini istedi.

Eylemciler adına konuşan Merve Yükseltmek, bir yıldan beri çalıştıkları sınavdan alın terleriyle yüksek puan aldıklarını, KPSS sınavının iptal edileceği söylentilerinin uykularını kaçırdığını söyledi. Yükseltmek, "Kopyacıların bulunmasını istiyoruz. Hakkımızı yiyen kopyacıların cezalandırılmasını, sınavlarının iptal edilmesini, bizlerin de puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasını istiyor." diye konuştu.

KPSS'den düşük puan almış adayların, çeşitli yöntemlerle sınavı iptal ettirip yeniden bir sınav şansı kazanmaya çalıştıklarını belirten Yükseltmek, KPSS'nin tümden iptal edilmesinin kopyacıların ve sahtekârların ekmeğine yağ süreceği anlamına geleceğini öne sürdü.

"365 gün çalışarak aldığımız, anamızın ak sütü gibi helal puanlar gibi, gasp edilmeye çalışılan hakkımızı da söke söke almaya ant içtik" diyen Merve Yükseltmek, haklarını kimselere yedirmeyeceklerini ifade etti.

Üzerlerinde "Kopya değil, alınteri; İptal bizleri cezalandırmaktır, Kopyacılar cezalandırılsın" yazılı pankartlar açan eylemciler, "Yusuf Ziya Özcan duy sesimizi" diye slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

 cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,284 µs