En Sıcak Konular

İstanbullulara bayram müjdesi

3 Eylül 2010 12:55 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 gün sürecek Ramazan bayramı boyunca İstanbulluların toplu ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karara göre; İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş Füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları yüzde 50 indirimli hizmet verecek. Ramazan bayramına yönelik alınan kararlar şöyle:

İETT; arefe ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorunlarını 245 07 20 no'lu telefona iletebilecek.

Ulaşım A.Ş: Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın 3 günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek. Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenlenecek. İstanbullular Ulaşım A.Ş. ile ilgili şikayetlerini 444 00 88 no'lu telefon ve www.istanbul-ulasim.com.tr adresine iletebilecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO); Ramazan bayramında sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet sunacak.

Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikâyetlerini 444 4 436 no'lu telefona iletebilecek ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecek.

İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için: Alo 185 ve 588 38 00 – 321 00 00 numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü; ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacak. Beyoğlu, İstanbul ve Anadolu kesimindeki sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüsleri denetleyecek. Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısı artırılırken, ana arterler ve ara meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak. Nizam, intizam, temizlik kontrolleri ile çevreye zarar veren seyyar satıcıların denetimlerini gerçekleştirecek. İstanbullular, zabıta konusundaki dilek ve şikâyetlerini; 521 84 65 numaralı telefona yapabilecekler.

cihan



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs