En Sıcak Konular

'Bahçeli'ye Köşk sözü verildi'

3 Eylül 2010 11:44 tsi
'Bahçeli'ye Köşk sözü verildi' 
Mamak Cezaevi'nde işkence gören ülkücü Küçük: Büyük ihtimalle Devlet Bahçeli'ye, CHP'nin de destekleyeceği cumhurbaşkanlığı sözü verildi...

Mamak Cezaevi'nde işkence gören ülkücü Küçük, “Her bir evet oyu şehit edilen ülküdaşlarımın ruhuna gidecek bir Fatiha'dır. Onlar için evet” dedi.

Mersin'de darbe öncesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparken tutuklanan ve Mamak Askeri Cezaevi'nde işkencelerden geçen Habib Küçük, 411 milletvekili tarafından kabul edilen başörtüsü yasasını üçüncü maddeye dayandırarak bozan bir yapının değişmesi için ‘evet' diyeceğini söyledi. MHP yönetiminin aksine gerçek ülkücülerin bu referandumda evet oyu vereceğini vurgulayan Küçük, “İçeride asılan arkadaşlarımın hatırına onların ruhunu şad etmek adına evet diyeceğim. Şehit olan ülküdaşlarımın hakkı için evet diyeceğim. Her bir evet şehit edilen ülküdaşlarımın ruhuna gidecek bir fatihadır” dedi.

BAHÇELİ'YE KÖŞK SÖZÜ VERİLDİ

Büyük ihtimalle Devlet Bahçeli'ye, CHP'nin de destekleyeceği cumhurbaşkanlığı sözü verildiğini ve Bahçeli'nin bunun için CHP'nin peşine takıldığına inandığını ifade eden Küçük, şunları kaydetti: “Hiçbir menfaat karşılığı olmadan başka bir düşünce olmadan serbest irademle evet diyorum. Ben AK Parti'ye oy vermediğimi gibi AK Partili değilim ve AK Parti'li olmayacağım. Ben ülkücüyüm ama MHP'li değilim. Anlaşıldığına göre en son ülkücüler evet MHP'liler hayır diyecek.”

Yozgat Yerköy'de darbe sırasında 16 yaşındayken cezaevine giren Avukat Hacı Yunus Akyol, MHP'li yöneticilerin kendileri için ‘ülkücülükle geçiniyorlar' ifadelerine tepki gösterdi. Akyol, “Biz işkence görürken, abilerim kardeşlerim idam edilirken, şu anda MHP'deki bazı yöneticiler de o dönemde kokteyllerde boy gösteriyordu” şeklinde konuştu.

SİNOP ZİNDANI'NDAN EVET ÇIĞLIĞI

12 Eylül darbesinde cezaevlerinde işkence gören, idamla yargılanan ve arkadaşlarını kaybeden ülkücüler, 30 yıl sonra Tarihi Sinop Cezaevi'nin zindanında referandumda evet demek için bir araya geldi. Sinop Cezaevi'nde kalan Adnan Baran, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Atıldığı zindan önünde açıklama yapan Adnan Baran, 12 Eylül'de yapılacakanayasa değişikliğireferandumunda çıkacak ‘evet' oyları ile Türkiye'nin artık darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına çıkacağını ifade etti. 

star



Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,940 µs