3 saat 22 dakikalık sır | " /> 3 saat 22 dakikalık sır | "/>

En Sıcak Konular

KPSS'de 3 saat 22 dakikalık sır

3 Eylül 2010 08:26 tsi
KPSS'de 3 saat 22 dakikalık sır
Kopya skandalının çözümünde son aşamaya gelindi...

KPSS’de soruların bir şebekeyle satıldığını bir itiraf ortaya çıkardı. Baki S. “Sorular mailime hiç tanımadığım kişiden ‘Sana bir hediyem var’ başlığıyla geldi” dedi.

YÖK Devlet Denetleme Kurulu veAnkara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada,KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara, 10 bin dolara sattığının belirlendiğini dün star duyurmuştu. Bugün ise savcılığı bir ihbarın harekete geçirdiği ortaya çıktı. Bir vatandaş, konuyla ilgili savcılığa “ÖSYM merkezinden KPSS sorularının önceden çıkartıldığı ve 10 bin dolara satıldığı” ihbarını gönderdi. Bu ihbarı değerlendiren Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, ÖSYM çalışanlarının banka hesaplarını da incelemeye aldı.

BAKİ S. TUTUKSUZ YARGILANACAK

KPSS skandalının sır perdesini ise bir itiraf araladı. Soruşturma kapsamında Isparta’da gözetim altına tutulan çoban Baki S., dün Ankara’da savcılığa itirafta bulundu. S., soruların sınavdan birkaç gün önce mail adresine tanımadığı bir kişi tarafından ‘sana bir hediyem var’ başlığıyla gönderildiğini itiraf etti. Önce inanmayıp maili sildiğini söyleyen Baki S. “Başka bir arkadaşımın gönderdiği mail’de de aynı soruları görünce doğru olduğunu düşündüm. Bu soruları çalışarak sınava girdim. Kimse ile paylaşmadım” dedi.

‘İMAJLAR’ KASADA

Bu arada ÖSYM binasındaki bilgisayarların imajlarının dışarı çıkarılmasına yönetmelik izin vermeyince savcılık imajları bir kasaya kilitledi. Kasanın bir anahtarı YÖK Denetleme Kurulu Başkanına, diğeri ÖSYM başkanına teslim edildi.

Adaylar yerine ücretli öğretmenler atanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) kopya iddialarından sonra atamaları ertelenen 30 bin öğretmen adayı açığına çözüm buldu. Soruşturmanın uzamasıyla oluşacak öğretmen açığı ücretli öğretmenlikle çözülecek. 20 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında ücretli olarak çalışacak kişilerde yükseköğretim aranıyor.

Ücretli öğretmen görevlendirme işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılıyor. Görevlendirilenlerin 7,5 saati 1 gün hesabıyla değerlendirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkilendiriliyor.Görevlendirilenlerin birim ek ders ücreti tutarı brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL olarak hesaplandı. Bunlardan haftada 30 saat ders okutanların bir ayda alacağı net ücret 842.4 TL’yi buluyor. Bu konumda olanların o aya ilişkin sigorta kesintisi de 16 gün üzerinden işlem görüyor.

‘Kopya bizi de mağdur etti’

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, KPSS’deki kopya iddiaları nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları hakkında NTV’ye konuştu. Bakan Çubukçu “Biz, kurum olarak konunun çok dışındayız. Ama sınavı dayanak alarak, bir atama gerçekleştireceğiz. Sonuçlara göre atama yapmamız durumunda bazı adayların haksızlığa uğrayacağını öngördük ve 30 bin öğretmenin atamasını erteledik” dedi. Bu konunun Milli Eğitim Bakanlığı’nı da mağdur ettiğini belirten Çubukçu “Yine de aldığımız önlemlerle yeni eğitim-öğretim yılı eksiksiz başlayacak” diye konuştu.

TÜM SIR 3 SAAT 22 DAKİKADA

Savcılık Baki S.’den sonra dün Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bir kişinin daha gözaltına alınmasına karar verdi. Baki S.’nin arkadaşı olduğu öğrenilen bir kişi sorgulanırken, kopya skandalının çözümünde son aşamaya gelindi. Savcılık soruların, 5 Temmuz’da saat 11.00’da matbaaya gönderildiğini, mail halinde dağıtım saatinin ise 14.22 olduğunu belirledi. Yetkililer, “3 saat 22 dakikada neler olduğunu bulursak, düğümü çözeriz” diyor. Öte yandan ÖSYM’nin binasında yetkililer yeni soruların yer aldığını söyleyerek bazı bilgisayarlardaki bilgileri polisle paylaşmayı reddetti. 

star



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,997 µs