En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu, Antakya'da 'hayır oyu istedi

1 Eylül 2010 19:47 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hataylılardan referandumda AK Parti'yi sandığa gömmelerini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin referandumda kapsamında Antakya'da düzenlediği hayır mitinginde Hataylılara hitap etti. Hoşgörünün başkentinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını hep birlikte kuracaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın Hatay Mitingi'nde kendisine yönelik söylediği "Giresun'da fındıktan, Aydın'da incirden, Rize'de çaydan bahsediyor. Hatay'a geldiğinde de künefeden söz edecektir." sözlerine de cevap verdi. Başbakan Erdoğan'ın gönlü kalmaması için kendisine cevap verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben künefeyi yiyeli kaç yıl oldu. 1970'li yıllarda ben künefeyi yedim. Biz künefeyi yeriz, ama künefeyi yapan ustanın da alın terine saygı gösteririz." dedi.

Türkiye'de kimsenin hayatından memnun olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede hayatından kim memnun? Recep beyler hayatından memnun. Umudum sizlersiniz. Güç verin, yetki verin. Benim umudum insandır, sağduyulu insandır. Yetki verin, güç verin haramilerin iktidarını yıkıp kendi iktidarımızı kuralım. Yalan söylemeyeceğiz, halkın çıkarlarını, alın terini değerlendireceğiz. Tek bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek, bunun sözünü veriyoruz. Milletin derdini dinleyip, derman olacağız. Şikayete geldiğinizde 'al ananı da git' demeyeceğiz. Önce 12 Eylül'de sonra seçimlerde hayır deyin. Referandumda sandığa gideceğiz. Adam gibi adamsan istediğin tv'de isteğin gazeteciyle çık boyunun ölçüsünü al. Recep bey benim karşıma çıkabilir mi? Boğazından aşağı haram lokma girmemesi lazım, yalan söylememesi lazım. O cesaret edemez. Recep beyde o yürek yok. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, kimse memnun değil, Allah aşkına çıkarmak istediğiniz anayasa bu dertlerin hangisine çare oluyor? Recep beyi kurtarmak için getiriyorlar. Hayır oyu verilirse memleket kurtulacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'de kardeş kanı akmasın diye uğraştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu güzel ülkede herkesin karnı doysun, huzur içinde yaşasın, kardeş kanı akmasın. Hak ve özgürlükleri genişletin. Hesap vermeyi namuslu bir olay görmeli diyoruz. Bu güzel ülkede sorunları çözelim, bütün Hataylı kardeşlerimle gurur duyuyorum, ülkesini seviyor, bilinçli, dokunulmazların arkasına saklanmasın, Anadolu yiğitleri girsin. Düzgün halk için çalışsın. Hataylı bunu istiyor. Para, yiyecek dağıtıyorlar, şantaj yapıyorlar. Başbakan'a soru soralım; bu değirmenin suyu nereden geliyor çık açıkla. Her üniversiteyi bitiren herkes iş bulamaz diyen bir başbakan var. Onun çocuklarını başkaları okuttu. Hataylılar çocuklarına gemi alabiliyor mu?" Kılıçdaroğlu, mitingin ardından İskenderun'a geçti.
 
cihan



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,591 µs