En Sıcak Konular

Bir CHP'li daha EVET dedi

1 Eylül 2010 14:50 tsi
Referanduma sayılı günler kala oyunun rengini belli edenlerin sayısı hızla artıyor.

Kocaeli CHP il delegesi İlhami Sarıtoprak, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığını belirten Sarıtoprak, "12 Eylül darbesinden en çok solcular zarar gördü. Darbe fikrinin artık ortadan kalkmasını istiyorum. Dahası ilk kez sivil bir Anayasa olacak."dedi. Sarıtoprak, kardeşleri ve ailesinin de 'evet' oyu vereceğini ifade etti.

"Mevcut değişiklik yeterli değil" diyen Sarıtoprak; Ama siviller ilk kez sivil Anayasa yapacak. CHP bu haliyle 2 maddeye karşı. Ama 2 madde için 25 maddeyi de çöpe atamayız. Bakın, bu ülke parti mezarlığına döndü. Ama partilerin kapatmasını engelleyen yasaya CHP ve BDP karşı çıktı. BDP meclise bile girmedi. Demek ki kapalı kapılar ardında dönen dolaplar var. Bu ülke batarsa hepimiz boğuluruz. Bu ülke için kim bir adım atarsa sonuna kadar destekçisiyiz. İyi ve güzel işler yapanın arkasında olmalıyız. Aslen Diyarbakırlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hükümetin açılım politikasını destekliyorum. İlla ki eksiklikler var. Yapılması gereken çok şey var. Ama atılan ilk adım yerinde ve doğru. Açılım sürecine destek verip, herkes bu sürece katkı sunması gerekirdi. Ama bu mesele de kavga konusu haline geldi. Partiler referandum meselesini namus meselesi haline getirmemeli. Sonuçta ülkemizin geleceğini oyluyoruz. Siyasiler içerik tartışması yaparsa daha sağlıklı sonuçlar elde etmiş oluruz" dedi.

Açılıma destek vermeyen ve referandumda 'Hayır' kampanyası yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun somut projelerle halkın karşısına çıkmamasını eleştiren Sarıtoprak, "Hepimiz akıl sahibi bireyleriz. Kılıçdaroğlu genel af önerisini yaptığında da altı boştu. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğuna oturur oturmaz,12 Eylülreferandumuyla karşılaştı. Kendisini çok iyi bilirim. Güzel ve samimi sohbetlerimiz oldu. Mevcut Anayasa değişikliğindeki birçok maddeyi aslında o da savunur. Ama süreç itibariyle 'hayır' demek zorunda kaldı. Dahası biz CHP'den yapıcı ve somut muhalefet istiyoruz. Sayın Deniz Baykal'la görüşmelerimde de aynı düşüncelerimi paylaştım. Hatta Deniz beyin talebi üzerine kendisine bir Kürt raporu sundum. İçinde tespitlerim ve çözümlerim vardı. Dediğim gibi açılım süreci bir adımdır. Bu adıma herkes destek verip, içini doldurmalı. Sınırda yaşanan şov gösterileri gibi olaylar bu sürece zarar verir. Silahla, kavgayla çözümlerin olmayacağını artık herkes bilmeli. Silahı bırakan PKK olmalı. Hiçbir ülkenin askeri gücü, ordusu silah bırakmaz."dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2001-2003 yılları arasında Gebze ilçe yöneticisi, 2006-2008'deKocaeliil yönetim kurulu üyeliği yapan İlhami Sarıtoprak, 2008-2010 yıllarında ise CHP genel merkez kurultay delegeliği görevlerinde bulundu. 

CİHAN



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,511 µs