En Sıcak Konular

'Dinleme olayı bütün yönleriyle araştırılmalı'

1 Eylül 2010 13:08 tsi
'Dinleme olayı bütün yönleriyle araştırılmalı' Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemelere karşı hassasiyet gösterdiklerini belirterek, dinlemelerle ilgili olumsuz algı olduğunu ifade etti. Yıldırım, halkın rahatlatılması için bu işin bütün yönleriyle araştırılıp ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haydarpaşa Tren Gar'ında yeni banliyö tren setlerinin hizmete girmesi törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terör örgütünü takip amacıyla TSK tarafından satın alınan teknik cihazlarla 2 bin kişinin yasa dışı dinlendiği iddiaları hatırlatılan Bakan Yıldırım, yasa dışı dinlemelere karşı hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Öncelikle ses kaydının yapıldığı kurumda araştırma yapılacağını dile getiren Yıldırım, "Gerçekten varsa Yüksek Denetim Kurulu ile soruşturmayı başlatırız. Hükümetimiz, özellikle Başbakan dinleme konusunda çok hassasiyet gösteriyor. Dinlemelerle ilgili olumsuz algılamalar var zaten. Bunlar araştırılıp ortaya çıkarılmalı. Dinleme yetkisi olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), jandarma ve polistir. Nasıl yapılacağı ise kanunlarla belirlenmiştir. Yasa dışı bir dinleme varsa soruşturma yapılacak, dolayısıyla bu konuda halkımızı rahatlatacak, dinlemelerle ilgili olumsuz algıyı ortadan kaldıracak tek yol, bu işin bütün yönleriyle araştırılıp ortaya çıkarılmasıdır." dedi.

TSK'nın terör amacıyla yaptığı çalışmalarda ses dinlemeleri önemli olduğunu aktaran Binali Yıldırım, bu amaç dışında dinlemenin yapılıp yapılmadığının ortaya koyulması gerektiğini ifade etti.

Gazetecilerin kişisel sitesinin çökertilmemesi için bir önlem alıp almadığı yönündeki soruya ise Yıldırım, bireysel güvenliğini aldığını söyledi. Diğer bakanlara da tedbirleri alması için uyarılarda bulunduğunu aktaran Yıldırım, "Sanal ortamda ciddi güvenlik sorunları var. TÜBİTAK'ın bu yönde çalışmaları var. İleri ki yıllarda ülkeler sanal ortam için ciddi güvenlik tedbirleri alacaklar. Sanal ağı zayıf olanlar ciddi sıkıntılar çekecektir." diye konuştu.

cihan



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs