En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım: Çok üzüldüm

1 Eylül 2010 12:19 tsi
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün resmi dergisinde önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu sezon Şampiyonlar Ligi ve ardından UEFA Avrupa Kupası'ndan elenerek Avrupa'ya erken veda etmenin üzüntülerini yaşadıklarını söyledi.

Kulubün resmi dergisinin eylül sayısındaki yazısında Aziz Yıldırım, şunları yazdı:

"Fenerbahçe Spor Kulübü, 100 yılı aşkın tarihi ve temsil ettiği değerler adına, bulunduğu her yarışta her zaman zirveyi hedeflemiştir ve hedefleyecektir. Bu inançla başladığımız sezonun henüz başında futbolda bazı hedeflerimizden uzaklaşmış olmanın üzüntüsünü derinden yaşıyoruz.

Futbol takımımızda şanlı formamızı taşıyan her sporcumuzdan en tabi beklentimiz ülkemizin yanı sıra Avrupa sahnesinde, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve zirveyi zorlayan bir ekip olmasıdır. Bu bağlamda, takımımızın Avrupa'ya erken vedası tüm camiamızı ve bizleri üzmüştür.

Buradan hareketle, bu sezon ligimizi şampiyon olarak tamamlayarak, önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmanın beklentisi ve hedefi içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Kulübümüz, sağladığı maddi olanakların yanı sıra prestiji nedeniyle de Şampiyonlar Ligi'ni amaçlamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü camiası ve büyüklüğü ile Şampiyonlar Ligi'ne yaraşmaktadır.

Takımımız, herkesin görebileceği ölçüde büyük bir dönüşüm, değişim ve gelişim yaşamaktadır. Bu tür dönemlerde bazı istenmeyen sonuçlarla karşılaşılması doğaldır. Önemli olan sorunların tespiti ve en kısa zamanda çözümlenmesi ve hedeflerden ödün verilmeden yola devam edilmesidir. Bugün sıkıntı olarak karşımıza çıkan noktaların, profesyonel yaklaşımlarla kısa sürede çözüleceğine, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu değişim sürecinin neticesinde kalıcı başarılara ulaşacağına tüm kalbimle inanıyorum. Ancak başarı bu süreçte de taraftarımızın takımımıza vereceği içten destekle olacaktır. Taraftarımızın desteği olmadan hedeflediğimiz başarılara ulaşmamız imkansızdır. Bu değişim sürecinde her Fenerbahçeli üzerine düşeni yapacak ve kulübüne, takımına sahip çıkacaktır.

Bu bağlamda, bu sezon hem sportif direktör hem de teknik sorumlumuz olarak görev yapan Sayın Aykut Kocaman'ın Kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına olan inancımı yinelemek istiyorum. Başarılı spor hayatının yanı sıra kişiliğiyle de örnek olan Sayın Kocaman'ın, Fenerbahçe'ye ait değerleri başarıyla taşıyacağına ve bu hedefle tüm gücünü, inancını, heyecanını takımımıza yönlendirdiğine inanıyorum. Olumsuz her sonucun ardından, Sayın Kocaman ile aramızda sorun varmış ve Sayın Kocaman ile yollarımızı ayırmayı planlıyormuşuz gibi göstermeye çalışan spor basınına da artık bu klişe ve içi boş haberlerden vazgeçmelerini bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum. Sayın Kocaman, büyük Fenerbahçe Ailesi'nin önemli bir üyesi, büyük bir değeridir; kendisi kulübümüze büyük hizmetlerde bulunmaktadır ve bulunmaya da devam edecektir.

Sahada verilen mücadeleyi, takımımızda yaşanan büyük değişimi görmezden gelerek, yarattıkları spekülasyonlar üzerinden gazetecilik yapanların da iletişim çağında bir dönüşüm yaşaması zaruridir. Teknolojik alt yapının gelişmişliğine ve iletişim çağının getirdiklerine ayak uydurmayan zihniyetin, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü yönlendirdiği yıllar uzun süre önce tarih olmuştur.

Yöneticiler, teknik heyetler ve sporcular herkes zaman zaman hatalar yapabilir. Haber verme, doğruyu duyurma misyonu gereği medyanın bu yanlışları kamuoyuyla paylaşma ve eleştirme hakkı kuşkusuz var. Ancak karar mekanizması olma hevesiyle art niyetli ve asılsız haberler yapanların, spor medyasına olan inancın zedelenmesine neden olduğu da açıktır. Medya, yaşanan olaylarda kulüpler adına kendisini karar verme mekanizması olarak görmekten vazgeçmelidir. Hataları eleştirmek ile yönetimleri istifa ettirmeye, teknik heyetleri sporcuları kovdurmaya çalışmak arasında ciddi bir fark vardır. Basının bu yönde yaklaşımları camialara karşı saygısızlıktır. En büyük dileğimiz spor medyasının da yıkıcı değil yapıcı olabildiği günleri en kısa zamanda görebilmektir. "

CİHAN



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs