En Sıcak Konular

Bakan Çelik: TÜSİAD'ın suskunluğu tarafını belirlemiştir

1 Eylül 2010 10:57 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, TÜSİAD'ın referandum sürecinde inisiyatif almamasının manidar olduğunu söyledi.

Çelik: "TÜSİAD'ın suskunluğu bence tarafını belirlemiştir. Ana problem de odur. O zaman çıkıp diyeceksiniz ki 26 maddenin neresi yanlış?" dedi.

Bakan Çelik, Olay TV'de yayınlanan "Odak Noktası" Programı'nda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Çelik, bir soru üzerine TÜSİAD'ın 12 Eylül referandumu konusundaki suskunluğunu eleştirdi. Türk demokrasisinin bu durumu hiç hak etmediğini belirten Çelik, şöyle konuştu: "Hele hele son 8 yıldır Türk müteşebbisinin önünü açmak için yaptığımız çalışmalar bunu hak etmiyor. Bakınız, çıkıp bu 26 maddeyle ilgili TÜSİAD bilim adamlarına bir rapor da hazırlatabilirdi. Hükumet için de bu konuda yol gösterici görev alabilirdi. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi. Böyle bir yolu izlemektense susmayı adeta kabullenme değil de bu konuya reddiye şeklinde bir duruş sergilendi. Her konuda konuşurken, her konu hakkında rapor ortaya koyarken bu kadar önemli bir süreçle ilgili TÜSİAD'ın inisiyatif almamış olması çok manidardır."

Suskun kalan TÜSİAD'ın tarafını belirlediğine işaret eden Çelik, "Ana problem de odur. O zaman çıkıp diyeceksiniz ki 26 maddenin neresi yanlış. Sivil vesayet falan. Neresi sivil vesayet Allah aşkına. Ben tekrar soruyorum. Vesayetin halk tabiriyle daniskasını yaşıyoruz biz yıllardır. Kim kime ne sivil vesayeti. Vesayetin 50 çeşidini yaşadı bu halk."

50-60 yıldır demokrasiye milli iradeyi yaşamamış olan kesimler ilk kez böyle bir şey görünce 'acaba bize ne oluyor?' kaygısına kapıldığına dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Size değil, millete güzel şeyler oluyor . 8 yıllık iktidarımız süresince kimin menfaati bozuldu, kimlerin yani kendilerine göre sağlıklı ama millete göre sağlıksız sofralarında sıkıntı meydana geldi. Onları ben herkesin bildiği inancı içerisindeyim. Yani Türkiye normalleşiyor. Türkiye ticaret açısından da her alanda normalleşen bir ülke. Bundan dolayı kaybı olanlar olabilir. Yani oturduğu yerde rahat bir ortamda ayaklarını uzatmış, kahvesini içerken kazananlar artık piyasadan çekilmek durumundadır."

cihan



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs