En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalacak

1 Eylül 2010 10:13 tsi
Yapılan son değerlendirmelere göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, batı kesimlerde hissedilir derecede(8 ila 10) olmak üzere azalacak, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, batı kesimleri ile zamanla kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek. Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya), öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı (Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük) ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, batı kesimlerde hissedilir derecede(8 ila 10) olmak üzere azalacak, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve batı, zamanla kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile iç bölgelerde yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusunda (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya), öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı (Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük) ile Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 22

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 33

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor 27

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu, çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 30

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

ERZURUM: Parçalı bulutlu 28

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 39

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya) ile öğleden sonra Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Kıyı ve Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Kütahya) ile öğleden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Manisa ile İzmir'in kuzeyinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı), akşam saatlerinde Konya ve Kırıkkale, gece saatlerinde Yozgat çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Bolu, Düzce ve Zonguldak çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu, Zonguldak, Düzce, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ajanslar

 

 



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs