En Sıcak Konular

İşte olay röportaj!

1 Eylül 2010 09:53 tsi
İşte olay röportaj! "Çık, yallah dışarı..."...Hanefi Avcı, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'yu hangi soru yüzünden odasından kovdu?

Mehmet Baransu'nun Taraf gazetesi için Eskişehir Emniyet Müdürü ve  Halişte Yaşayan Simonlar adlı kitabın yazarı Hanefi Avcı'yla yaptığı röportajdan ilgili kısım:

»  Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın bir uyuşturucu şebekesiyle olan ilişkisinden dolayı görevden alınması cemaate bağlıyorsunuz? Aslan'ın uyuşturucunun sahibi Habip Kanat'la makamında görüşmesi normal mi sizce?

Uyuşturucu şebekesi olduğuna dair kim iddia ediyor. Ne var ortada?

» Yakalan uyuşturucu malzemesi, iradeler, haplar, kimyasal malzemeler ve telefon konuşmaları var.

Daha önce bu kişinin uyuşturucu şebekesi olduğuna dair bilgi var mı? Biliniyor mu? Adamın kendisi gelip emniyete bilgi vermiş.

»Ne bilgisi vermiş?

Uyuşturucu şebekesiyle ilgili bilgi vermiş Habip Kanat emniyete.

» Nerede o bilgi ve belgeler?

Buluşma raporu var.

» Buluşma raporu önemli değil. Bilgi verip vermediği önemli. Arslan bu kişiden bilgi alıp da operasyon mu yapmış. Bunlar kayda girmez mi?

Kaydı da var. Kaydı yok diyorlar ama aslında kaydı var. Habip Kanat'la ilgili kayıtlar emniyette.

» Emniyetin hangi biriminde bu kayıtlar?

Sana çıkanp vereceğim. Dosyada da var. Bakın size yok diye yazı yazdırdılar.

» Emin Arslan, Habip Kanat ilişkisiyle ilgili hiçbir yazı yazmadım.

Siz yazmadınız ama başkalarına yazdırdılar. Habip Kanatla ilgili Arabistan, Romanya ve İtalya'dan üç yazı geliyor.
(Bu yazılann ilki 1997'de ikincisi 2ooı'de geliyor. Kanat'ın uyuşturucu işi yaptığı ve dikkatli olunması yönünde.M.B.) İstanbul emniyeti tahkikat yapmış. Hatta bunlar dinlenmiş. Geri cevabı verilmiş. Başta hiçbir şey yapılmamış deniyordu. Hatta Emin Befin de haberi yok. Yardımcısın imzasıyla tahkikat yapılmış.

» Peki bunlar neden kayıtlarda yok?

Bunların hepsi kayıtlarda var. Zamanında kasti vermediler o bilgileri. Emin Arslan ilk gözaltına alındığında bu belgeleri vermediler. Ama içeri girdikten soma bu evraklar tek tek çıktı. Mahkemeye gönderildi.

» Ben bu araştırmayı kastetmiyorum. Bu yazılar geldikten sonra Habip Kanat ismiyle ilgili bilgisayarda bölüm açılması ve sizin istihbarat defterinizdeki kayıtlara girmiş olması gerekirdi. Bunlar yapılmadı ve evrak sadece arşive konulduğu için Habip Kanat ismi araştırılınca hiçbir bilgi çıkmıyor arşivde. Kanat böylece korunuyor ve ismi temize çıkıyor.

Hepsine ulaşırlar. Hepsini biliyorlardı.

» Bilgisayarda giriş kaydı ve defterde ismi var mı yok mu?

Var mı yok mu ben gidip bakmadım. Mahkeme dosyasında Habip Kanat'la ilgili
gelen bilgiler var.

» Evet onla ilgili bir dosya var ama bu kayıtlara girmediği için Habip Kanat kayıtlarda temiz görünüyor. Uyuşturucuya bulaşmamış görünüyor. Burada bir karatma var.

Kayıtlarda var.

» Emniyete sordum kayıtlarda yok, Arşivden çıkartmışlar dosyayı. Emin Arslan da bu yüzden suçluyu korumakla da suçlanıyor.

Tahkikat Habip Kanat'la başlamıyor. Emin Arslan'la başlıyor. Ben bunu belgelerle ispatladım. Emin Arslan'ın telefonlan iki yıldır dinleniyor. İstihbari dinleme önceden başlamış. Puştluk burada. Tahkikat nasıl yapılır. Önce Habip Kanat hakkında bilgi toplarsınız bu kişi kimdir diye. Kim, neci, arşivinde ne var, arabası ne? Kimlerle konuşmuş?

» Emniyette kayıtlar saklandığı ve girilmediği için bir şey görünmüyor. Oysa arşivde Kanatla ilgili uyuşturucu baronu olduğu bilgisi var.

Yok, öyle bilgiler buluyorlar ki hepsini buluyorlar. Habip Kanat'ın en az bir yıllık telefonlan dinleniyor. Kimlerle görüşüyor. Habip Kanatın telefonuna baktığınızda Emin Arslan'la görüştüğü ortaya çıkıyor. Tahkikata başlarken sıfırsınız. Ne düşünürsünüz. Bizim takip ettiğimiz bu adam bizim Genel Müdür Yardımcımızla konuşuyor. Bu adam kötü bir adam. Genel Müdür Yardımcımızı uyarmamız lazım.

» Neden uyarayım ben Genel Müdür Yardımcısını? Eğer işin içinde o da varsa. Onu yakalamayı önlemiş olurum haber vererek.

Savcıya ya da Emniyet Genel Müdürüne söylersiniz o zaman. Tahkikat başlar. Dersin iz ki sizin yardımcınız uygun olmayan adamla görüşüyor dersiniz. Ben genel müdürle konuştum söylenmemiş. Kimsenin haberi yok.

» Emin Arslan- Habip Kanat ilişkisi bununla da sınırlı değil. Aslan'ın oğlu, Habip Kanatla ortak bir şirket kurmuş. Bu da normal bir durum mu?

Siz bu adamın ortak olduğu zaman bu adamla ilgili ne biliyorsunuz? Adam hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Döviz bürosu olan, inşaat firması olan bir kişi Habip Kanat.

» Biraz önce Habip Kanat'la ilgili her şeyin bilindiğini söylüyordunuz. Tahkikat yapılmıştı, bilgiler vardı diyorsunuz. Kanat'ı saklamamıştı Emin Arslan. Çelişiyorsunuz şimdi.

Bakın çarpıtıyorsunuz. Ben o bilgileri tahkikatı yapanlar biliyordu diyorum. Emin Arslan bilmiyordu diyorum.

» Astları Emin Arslan'a o zaman bilgi vermemişler öyle mi?

Alçaklar niye söylemediler diyorum.

» Siz yukanda Habip Kanafm telefonuyla Emin Arslan'la konuştuğu ortaya çılanca Arslan'a neden söylenmedi diyorsunuz. Ortaklıkla ilgili demiyorsunuz. O daha önceki olay.

Adamın oğlu ortak olduğu zaman siz nasıl bu kişiyle ilgili bilgi alırsınız. Habip Kanat 2006 yılında kamuoyunda nasıl biliniyordu.

» Soruşturmayı başlatanlar Habip Kanaf la ilgili hiçbir şey bilmiyorlardı diyorsunuz.

Tahkikata başlayanlar Emin Arslan'la başladılar. Habip Kanat hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı.

» Ama Emin Arslan ben bu kişiyi eleman olarak kullanıyordum diye ifade verdi. Eleman olarak kullanıyorsan bu kişi hakkında bilgin var demektir. Bana izah eder misiniz Hanefi Bey, siz bir uyuşturucu baronuyia nasıl oğlunuzu ortak eder, şirket kurarsınız? Üstelik yıllar önce size bu kişiyle ilgili belge gelmiş.

Belge gelmesi. Hayır, çarpıtıyorsunuz olayı. Sen kendini Emin Arslan'ın yerine koy. Ne diyor adam. Beni kaçırdılar. Kim kaçırdı? Selim Geçer. Kim? Kaçakçı. Ben bunlardan davacıyım diyor. İfadesini aldırıyorsunuz. Başka şey biliyor musunuz? Niye dürüst konuşmuyorsunuz. Niye dürüst konuşmuyorsunuz. Hayır ya dürüst...

(Teyp fırlatıldı, kayıt kısık sesle devam ediyor..»)

Saçma sapan konuşuyor ya. Çık. Çık dışarı. Yallah, çık, topla. Lütfen çık...

» Ben sizi anlamaya çalışıyorum

Lütfen çık. Objektif olarak konuşmuyorsunuz, yanlış olarak konuşuyorsunuz. Bitmiştir mesele.

» Teşekkür ediyorum, Hanefi Bey sağ olun. Ama çok hoş bir durum olmadı.

Onların adına geldiyseniz o başka. Yoksa tarafsız konuşun.

» Ben sizden isim istiyorum. Verin yazacağım diyorum. Tarafsız konuşuyorum. Niye sorularımdan rahatsız oldunuz?

Önyargılısınız.

» Hayır önyargılı değilim. Kimse de umurumda değil.

Siz açıkça tavır aldınız, önyargılısınız.

» Ben soruyorum siz de cevap veriyorsunuz.

Siz onlan da aşan bir avukatlık yapıyorsunuz.



Bu haber 2,243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,855 µs